Економија

Туристичка организација: Бечеј има око 70% више ноћења у односу на прошлу годину

Републички завод за статистику је објавио податак да је у првих девет месеци Бечеј остварио око 70 посто више ноћења у односу на исти период прошле године. Бечеј се према овим подацима показао као својеврсни феномен јер су такво па и мање процентуално повећање имали само велики градови попут Београда, Новог Сада и појединим бањама и планинским дестинацијама.

Републички завод за статистику избројао је да је Бечеј забележио рекордан број укупних долазака – 69,7 одсто више него у исто време 2022. године, односно да је Бечеј посетило и боравило за осам месеци ове године више од три хиљаде гостију – 3.064 туриста који су преспавали 15.627 ноћи. Пораст долазака домаћих туриста у Бечеју је 56,3 одсто и страних за 84,5 одсто. Порастао је и број ноћења домаћих туриста за 92,8 и страних за 108,6 процената, приказала је статистика.

Разлог за овакво повећање, кажу из локалне самоуправе и Туристичке организације у Бечеју да наш град има добре услове за спортско-рекреативни туризам и да у тај број улазе и посете спортских тимова и екипа који су Бечеју боравили на припремама.

Спортски капацитети Бечеја су за тако мали град веома занимљиви за екипе и тимове јер Бечеј има фудбалски терен са вештачком травом, затворене и отворене базене али и Тису као природни ресурс. У последњих неколико године повећава се и број смештајних места и угоститељских објеката. У овом моменту има негде око 400 кревета у центру града и чека се и завршетак градње хотела непосредно код спортског центра и базенског комплекса. Хотел би требало да на постојећи бој дода још 80 кревета уз додатне услуге као што је велнес центар.