Спорт

У Бачком Градишту надметало се око 500 одбојкашица

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „ПАУЛИНА ПАНИ ШОЛТИШ“

Меморијални турнир у одбојци за девојчице „Паулина Пани Шолтиш“ у Бачком Градишту, који је уз подршку Канцеларије за младе општине Бечеј организовао Одбојкашки клуб „Либеро“ у част своје трагично преминуле чланице, окупио је 12 клубова из Бечеја, Новог Сада, Србобрана, Темерина, Бијељине, Новог Милошева, Гајдобре и Бачке Паланке.
“Одиграно је више од 70 утакмица, а учеснице су се такмичиле на десет терена. Према нашим проценама учествовало је око 500 одбојкашица. Суштина овог догађаја је у дружењу и упознавању деце. Одазвали су се клубови са којима имамо сарадњу, играмо пријатељске утакмице или чак првенствене. Одржавамо традицију међусобног посећивања на турнирима”, казао је председник ОК “Либеро” из Бачког Градишта, Немања Јовић.
Турниру је присуствовао и члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић који је казао да је задовољан оним што је имао прилике да види на фестивалу одбојке у Бачком Градишту.
“Заиста могу да будем задовољан што у систему локалног спорта имамо клуб који је окренут раду са девојчицама и који поред тренажних процеса и првенствених утакмица има енергије и капацитета да организује један овакав догађај којим унапређујемо спорт и промовишемо здраве стилове на територији општине Бечеј. Такође, на овом догађају је доминантна људска емоција, будући да је ОК “Либеро” одлучио да овогодишњи догађај трајно понесе име Паулина Пани Шолтиш. Они се на тај начин одужују њиховој саиграчици, која је трагично изгубила живот и то јесте једна емоција која краси не само данашњи догађај већ и размишљање деце и омладине на територији општине Бечеј, показује на који начин они доживљавају фер-плеј и слоган “сви за једног, један за све”. Општина ће и даље наставити да препознаје и подржава овакве догађаје како би на тај начин унапредили не само школски спорт, већ и спорт у ширем контексту”, истакао је Мандић.
Одбојкашице су се такмичиле у пет узрасних категорија. Домаћини су се након турнира окитили са по једном златном, сребрном и бронзаном медаљом у три узрасне категорије. Злато су освојиле одбојкашице 2009. годиште, сребро девојчице 2008. годиште, а бронзу најмлађе чланице које имају девет година.

РЕЗУЛТАТИ:

2012. годиште
1. Wаrriоrs – Бачка Паланка
2. ТСК Темерин
3. Либеро – Бачко Градиште

2011. годиште
1. Либеро- Бијељина
2. Дунав Волеј- Нови Сад
3. Јединство – Ново Милошево

2010.годиште
1. Соко – Нова Гајдобра
2. Либеро Бијељина
3. ТСК – Темерин

2009.годиште
1. Либеро – Бачко Градисте
2. Wаriоrs Бачка Паланка
3. Соко- Нова Гајдобра

2008.годиште
1. ТСК – Темерин
2. Либеро- Бачко Градиште
3. Соко – Нова Гадобра

Вукашин Љубојев