Új év, új projektek

Óbecsén járt a gazdasági és idegenforgalmi tartományi titkár

Nenad Ivanišević, gazdasági és idegenforgalmi tartományi titkár múlt év végén Óbecse községbe látogatott, ahol Dragan Tošić polgármesterrel és munkatársaival, valamint a Községi Képviselő-testület elnökével, Kiss Igorral találkozott. A munkaértekezleten olyan projektek kerültek szóba, amelyek hamarosan megvalósulhatnak községünkben, de szó esett olyan pályázatokról is, amelyek a gazdasági szektort is érinthetik.
– Az vezérel minket, hogy a Helyi foglalkoztatási akcióterv támogatása által segítséget nyújtsunk a foglalkoztatottság területén is, főleg az érzékeny csoportokra gondolok, elsősorban a családi erőszak áldozataira, vagy a romákra. De természetesen ott fogunk segíteni, ahol a helyi önkormányzatnak a legnagyobb szüksége van rá, és ahol a legnehezebb számukra – mondta Nenad Ivanišević, gazdasági és idegenforgalmi tartományi titkár.
A tartományi titkárság az elmúlt négy évben tizenkét millió dinárral támogatta Óbecse községet. Ez az összeg az elkövetkező időszakban akár meg is duplázódhat. Ahogy azt Ivanišević úrtól megtudtuk, a tartományi titkárság idén négyszáz millió dinár értékű vissza nem térítendő támogatással rendelkezik a vállalkozók és a turizmus területén dolgozók számára. A turisztikai beruházások mellett Óbecse község számíthat a Helyi foglalkoztatási akcióterv végrehajtására irányuló támogatásra is.
– Természetesen nagyon fontos számunkra a Tisza-part, fontosak a rendezvények, mint pl. az Óbecse éjjel vagy a Fantaston megrendezésre kerülő zenés rendezvény, amelyet a Zeneiskola szervez… Ezekre mindenképp nagy hangsúlyt fektetünk majd ebben az évben. Ugyanakkor számos projektünk van a gazdaság és a foglalkoztatottság területén is – nyilatkozta Dragan Tošić, Óbecse község elnöke.
Az értekezlet után a tartományi titkár a községképviselőivel ellátogatott Tisza-partra, a Sportközpont nyitott medencéihez és a geotermikus kúthoz, amelyek az elkövetkező időszak beruházásainak és fejlesztésének stratégiai pontjait képezik.
– A tartományi titkárság költségvetése hatvan százalékkal lett megnövelve, ez pedig jelentős információ Óbecsére nézve is, hiszen készen állunk támogatni Óbecsét, a gazdaságot, az idegenforgalmat, a rendezvényeket… Négyszáz millió dinárnyi vissza nem térítendő eszköz vár a gazdasági szektorra és az idegenforgalomban dolgozókra. Januárban már tervezünk egy munkamegbeszélést tartani tartományi szinten, a gazdasági szektor alanyaival és a Kereskedelmi kamarával – tette hozzá Ivanišević.
Ivanišević arra is rámutatott, hogy a tartományi titkárság szoros kapcsolatban áll a gazdasági szektorral, az idegenforgalomban dolgozókkal és az összes érintett intézménnyel és szervezettel annak érdekében, hogy észrevegye a valós igényeket, és megfelelő támogatási intézkedéseket találjon a problémákra és hiányosságokra. Nyilvánvaló, hogy az önkormányzatoknak és a városoknak nagy szükségük van a támogatásra, illetve, hogy léteznek problémák és hiányosságok. Ezért elengedhetetlen az, hogy a helyi önkormányzatok azonosítsák saját problémáikat és meghatározzák azokat a területeket, amelyeken belül segítségre van szükségük.