PSMK: Kilenc díj a Szólj, síp, szólj!-on

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya és az Újvidéki Rádió 2020-ban immár harmincötödik alkalommal hirdette meg az általános iskolások népzenei vetélkedőjét, a Szólj, síp, szólj! elnevezésű rendezvényt.
A szervezők a vírushelyzetre való tekintettel, minden elővigyázatossági rendelkezést betartva online tartották meg a megmérettetést. Az énekesek mezőnyében Szabó Annamária, Fábri Ivánovics Tünde és Berec Csizmadia Anna foglalták el a zsűri helyét, míg a hangszeresekről Borsi Ferenc, Fábri Géza és Kelemen Zsolt döntött. A versenyen fellépett a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör népzenei szakosztálya is, akiket Cseszák Korcsik Anikó és Cseszák Balázs készített fel a versenyre.
Az óbecsei énekesek és hangszeresek sikeresen szerepeltek a megmérettetésen. Összesen kilenc díjjal tértek haza. Az énekszólisták és kettősök kategóriájában kiemelt aranyminősítésben részesítették Cseszák Mátyást, a Ferenci Orsolya-Szenti Ivona duót, valamint Koncz Antóniót. A zsűri aranyminősítéssel illette a Varnyú Leona-Varnyú Viola párost. Az énekcsoportok mezőnyében kiemelt aranyminősítést érdemelt ki a Csincsele énekcsoport, arany minősítést a Pendely énekcsoport, valamint a Csintekerintő énekcsoport, és a Csicsörke énekcsoport. A hangszerszólisták között arany minősítéssel zárta a versenyt Lukács Ákos. Őt Cseszák Zsombor készítette fel. A kultúrkör sikeres évet hagy maga mögött, hiszen a vírushelyzet sem tudta megakadályozni, hogy az ifjú táncosok és énekesek díjakat nyerjenek, elismeréseket érdemeljenek ki és méltó módon képviseljék Óbecsét és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkört a különféle megmérettetéseken, sőt online vetélkedőkön is.