Négy díj a Vajdasági Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyen

A szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület nyolcadik alkalommal szervezte meg a Vajdasági Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyt. Ahogyan a Szólj, síp, szólj!, ez a rendezvény is online toborozta össze a zene és tánc kedvelőit.
Vajdaság több településéről, sőt még Magyarországról is jelentkeztek táncosok, akik videóra vették koreográfiájukat, amit a zsűri értékelt és bírált. Összesen negyvenegyen neveztek be. A zsűri elnöke Sikentáncz Szilveszter volt, Örökös Aranysarkantyús táncos, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke. A zsűriben helyet foglalt még Módosné Almási Berta, Aranygyöngyös táncos, a Magyar Állami Népi Együttes szólótáncosa és Módos Máté, Örökös Aranysarkantyús táncos, a Magyar Állami Népi Együttes szólótáncosa.
Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör négy produkcióval mutatkozott be a neves zsűri előtt. A kultúrkörben azt mondják elégedettek az elért eredményekkel és nagyon büszkék a táncosokra. A versenyzőket ezúttal is Cseszák Korcsik Anikó és Cseszák Balázs készítették fel a versenyre. Teleki Ágnes és Lapis Judit bogyiszlói tánca bronz minősítést érdemelt ki. Szabó Lilla és Varró Tódor, valamint a Vukelity Petra-Talpai Emese páros ezüst minősítést ért el, míg Herbatényi Zalánt, aki magyarvistai legényessel nevezett be a versenyre, arany-minősítéssel illette a szakzsűri. A néptánccsoport működését a Csoóri Sándor Alap támogatása teszi lehetővé.