Óbecse

Ünnep a Lurkóházakban

Óbecsén és Dreán is karácsonyi műsort tartottak a Lurkóházak védencei, így mondtak köszönetet azoknak, akik adományaikkal vagy munkájukkal egész évben segítik az intézmény munkáját. Ajándékok persze ezúttal is érkeztek, több éves hagyományához híven a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei községi szervezetének a képviselői adták át a gyerekeknek az édességekből álló ajándékcsomagokat, de a Lurkóházak konyhájára is került tartós élelmiszer.
Harmath Károly ferences rendi szerzetes, a Poverello Alapítvány kuratóriumának elnöke az ünnepségen érdeklődésünkre elmondta: évről évre azt tapasztalja, hogy az alapítvány tevékenysége ha nem is zökkenőmentes, de sikeres.
– Kézzelfogható eredményeket tudunk felmutatni a gyerekek iskolai előremenetelében és a szocializálódásában – nyomot hagy a gyermekek lelkében nevelőink munkája, hozzáállása. Öröm számomra, hogy ezek a gyermekek megnyílnak egy másfajta valóságra, és észreveszik azt, hogy van kitörési lehetőség, amihez ők itt segítséget kapnak, és ők megbecsülik és tisztelik is azt, amit mi nekik nyújtunk. Ők szebb jövő elé néznek – ez számunkra a legnagyobb öröm – jelentette ki Harmath atya az óbecsei ünnepségen.

F.R.