Ускоро бициклистичка стаза и спортски терен

Поводом посете новим првацима у ОШ „Светозар Марковић“ у Бачком Градишту 1. септембра, председник општине Драган Тошић се осврнуо и на неке пројекте које су фази реализације у селу. У питању су пројекти изградње бициклистичке стазе од села према Бисерном острву и изградње терена за мали фудбал на сеоском стадиону тј. стадиону ФК „Војводина“.

„Ми смо на том путу, где се пролетос догодила несрећа, поставили лежеће полицајце и знакове упозорења да за сад успоримо саобраћај али смо и покренули процес израде  пројектно-техничке документације за изградњу те бициклистичке стазе. Ту до сада никада није било стазе за бициклисте и пешаке али никада до сада тај пут није био толико прометан, није било толико људи који  саобраћају ка Бисерном острву. Сада је тај простор много атрактивнији за посетиоце јер је и општина Бечеј учествовала да се тамо уреди плажа, реконструисали смо и онај стари мост, а и све је више и викендица и кућица које се граде на том простору па је то сада постало озбиљно излетиште. То све значи да ћемо морати ту бициклистичку стазу да урадимо што пре. Уколико буде могућности радићемо то преко зиме ако раније не добијемо средства јер свакако од априла месеца креће та повећана фреквенција саобраћаја. Надамо се да ћемо до тада успети ту стазу да завршимо до тада.“ – рекао је председник општине Драган Тошић

Када је у питању пројекат изградње малог терена на стадиону Тошић је рекао да ће он бити завршен до краја године као што је и обећано.

„Што се тиче терена у Бачком Градишту, средства постоје у нашем буџету, добили смо, тј. прошао нам је пројекат код Министарства, тренутно смо у фази избора понуђача и сигу ран сам да ћемо то завршити до краја ове године. Каснимо мало јер требало је то да буде завршено током лета али ето нисмо успели то да урадимо у предвиђеним роковима нажалост.»