Óbecse

Utazási támogatás egyetemistáknak

Naponta ingázó egyetemisták és főiskolások utazását támogatja az óbecsei önkormányzat, az erről szóló pályázati felhívás az önkormányzat hivatalos honlapján (www.becej.rs) jelent meg. A helyközi útiköltség-térítésre azok az óbecsei lakhellyel rendelkező rendes főiskolai vagy egyetemi hallgatók jogosultak, akik naponta utaznak, nem laknak kollégiumban, képzésük költségeit az állami költségvetés fedezi és nem kapnak ösztöndíjat és hitelt az Oktatási Minisztériumtól, a tartományi kormánytól vagy valamilyen alapítványtól, szervezettől, illetve vállalattól.
A támogatott havi bérletek igényléséhez a hallgatóknak mellékelniük kell a megvásárolt havi bérletek fénymásolatát, személyi igazolványuk fénymásolatát vagy kártyaolvasóval kinyomtatott változatát, az index azon oldalainak a fénymásolatot, amelyek a hallgató személyazonosságát és az eddig lehallgatott szemesztereket igazolják, valamint egy egyetemi igazolást arról, hogy a hallgató a Szerb Köztársaság költségvetéséből támogatott rendes hallgatói jogviszonnyal rendelkezik a 2019/20-as tanévben. A felsoroltak mellett a pályázóknak egy az önkormányzat honlapjáról magyarul is letölthető vagy az ügyfélszolgálaton igényelhető nyilatkozatot is ki kell tölteniük.
A kérelmet és az iratokat a közigazgatási hivatal ügyfélszolgálatán kell átadni november 1-éig (Felszabadulás tér 2., 7-es iroda, 8 és 14 óra között).
F.R.