Óbecse

Utazási támogatás egyetemistáknak

Egyetemisták és főiskolások utazását támogatja az óbecsei önkormányzat, az erről szóló pályázati felhívás az önkormányzat hivatalos honlapján (www.becej.rs) jelent meg. A helyközi útiköltség-térítésre azok az óbecsei lakhellyel rendelkező rendes főiskolai vagy egyetemi hallgatók jogosultak, akik naponta utaznak, nem laknak kollégiumban, képzésük költségeit az állami költségvetés fedezi, először iratkoznak az alapfokú, mester vagy doktori képzés adott évfolyamára, illetve nem kapnak ösztöndíjat az Oktatási Minisztériumtól, az Újvidéki Egyetem tehetséges hallgatókat támogató ösztöndíjalapjától, a tartományi kormánytól és más alapítványoktól, szervezetektől vagy vállalatoktól.
A támogatott havi bérletek igényléséhez a hallgatóknak mellékelniük kell a megvásárolt havi bérletek fénymásolatát, személyi igazolványuk fénymásolatát vagy kártyaolvasóval kinyomtatott változatát, az index azon oldalainak a fénymásolatot, amelyek a hallgató személyazonosságát és az eddig lehallgatott szemesztereket igazolják, valamint egy egyetemi igazolást arról, hogy a hallgató először iratkozott a 2018/19-es évfolyamra állami támogatással. A felsoroltak mellett a pályázóknak egy az önkormányzat honlapjáról letölthető vagy az ügyfélszolgálaton igényelhető nyilatkozatot is ki kell tölteniük, és az iratok átadásakor be kell mutatniuk az eredeti indexüket is.
Az igénylések végső beadási határideje november 2. 14 óra, és az iratokat a közigazgatási hivatal ügyfélszolgálatán kell átadni (Felszabadulás tér 2., 7-es iroda, 8 és 14 óra között).

F.R.