Vajdasági motívumokat festettek az ökotáborban

Az idén hatodik alkalommal tartották meg szeptember 4-én Óbecsén a Than Emlékházban a környezetvédelmi alkotók táborát. Az egész Vajdaságból érkezett festők merített papírra vajdasági motívumokat festettek.
Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör keretében működő Szivárvány Festőcsoport tagjai minden évben részt vesznek ezen a rendezvényen.
– Amikor először kellett merített papírra festenünk, kicsit gondba estünk, azóta viszont megszerettük, mert kihívást jelent. Azoknak, akik realisztikusan ábrázolnak, egy kicsit nehezebb vele dolgozni, mert a hordozófelület nem sima, így nem lehet alaposan kidolgozni az apró részleteket, de ebben éppen ez az érdekes – mondta el Tóth Kása Piroska, a csoport vezetője.
Az Ökobecse Polgárok Egyesülete egy év kihagyás után, most hatodik alkalommal szervezte meg a környezetbarát alkotók táborát. Kiss Zoltán elnök szerint az idén is közel száz vajdasági alkotó vett részt a tábor munkájában. A korábbi években festett munkákból kiállítás is nyílt a Than Emlékházban.
A rendezvényt dr. Molnár Viktor, a Than Fivérek Értelmiségi Kör mezőgazdasági és környezetvédelmi szakcsoportjának az elnöke nyitotta meg. A rendezvényt a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság és az óbecsei önkormányzat támogatta.

F.R.