Спорт

Ватерполо: Бечејци упловили у сигурну луку

Ватерполисти Бечеја савладали су у оквиру 14. кола Прве А лиге Србије екипу Сава из Шапца резултатом 11:6 и тако обезбедили себи опстанак у лиги, док су у последње одиграној утакмици остали поражени у Београду од истоимене екипе са 9:6.

До краја такмичења остало је још свега три кола, што значи да је већ сада све решено у доњем дому табеле. Последње пласирана екипа Ваљева нема ниједан бод, Сава има шест и они су испод црте. На осмој позицији је ЖАК из Кикинде који има 19 бодова и обезбеђен опстанак у лиги, док ће се у горњем делу табеле водити борба до последње утакмице, јер су прве три екипе на свега бод разлике.

Момци са Тисе у утакмици са Савом били су бољи у првој четвртини са 3:1, у трећој са 4:2 и четвртој са 3:2, док су другу четвртину одиграли нерешено 1:1.

Голове за Бечеј постигли су Сиротановић, Ићитовић, Месарош и Филип Ковачев по један, два је постигао Попов, док се чак пет пута у листу стрелаца уписао Бошковић.

У последње одиграном 15. колу екипа Бечеја путовала је у Београд где је остала поражена са 9:6, по четвртинама 2:2, 1:1, 4:2, 2:1.

Екипа Бечеја у нередном мечу угостиће на свом базену трећепласирану екипу Земуна, а потом ће и у 17. колу бити у улози домаћина, када у Бечеј долази Бањица.

Вукашин Љубојев