Спорт

Одбојка: 13. Осмомартовски фестивал одбојке

Женски одбојкашки клуб Бечеј организовао је 13. по реду “Осмомартовски фестивал одбојке – Бечеј 2023“ на којем је учешће узело око 120 екипа из 15 клубова, односно око 700 девојчица из целе Војводине и појединих градова Србије.

Одбојкашице су се такмичиле у седам узрасних категорија, од 2009. до 2014. годишта и млађе, на тринаест терена.

“Као и претходних година посета је велика. Имамо екипе из целе Војводине, Београда, Србије. Дошли су нам суперлигаши и мали клубови и ово је идеална прилика да се деца из разних средина, из великих градова сретну са децом из малих места и да одмере снаге и размене искуства. Планови за следећу годину су нам исти, јер смо лимитирани простором и не можемо да примимо све клубове који су заинтересовани. Зато имамо други фестивал који организујемо у јуну “Волејбол опен” који је сличног или истог карактера, па сви који не успеју да дођу на овај турнир, доћи ће на следећи”, рекао је тренер ЖОК Бечеј, Саша Бакић.

Осим за девојчице, фестивал одбојке значајан је и за њихове тренере, који такође имају прилике да се међусобно упознају и размене искуства у раду и досадашњој пракси.

Вукашин Љубојев