Култура

Народна библиотека Бечеј: 430 нових чланица библиотеке

Народна библиотека у Бечеју за 8. март, Међународни Дан жена, организовала бесплатни упис наших суграђанки у библиотеку како у централној бечејској тако и у огранцима у Бачком Петровом Селу, Бачком Градишту и Радичевићу.

Већ од ујутру тога дана у свим огранцима била је гужва. На крају дана Народна библиотека у Бечеју је добила чак 430 нових чланова. У Бечеју је било 320 нових чланица, у Бачком Градишту у Бачком Петровом Селу по 40 и у Радичевићу 30. и на дечијем одељењу у Бечеју било је 40 нових чланица.

„Ми смо желели нашим драгим и поштованим суграђанкама да за њихов дан поклонимо им нешто лепо и корисно, а заиста је тешко замислити да нешто може бити и лепше и корисније од књига и лепе писане речи. Били смо изненађени веома пријатно одзивом и интересовањем и надамо се да ћемо наше нове чланице задовољити нашом понудом књига, разноврсношћу наше библиотеке али и да ћемо их видети врло ускоро све на нашим програмима и догађањима. У сваком случају ми смо ту на располагању свакога дана да им понудимо неку књигу, да са њима попричамо о њиховим интересовањима, да има препоручимо нешто ново што још нису читале, да их информишемо о новим насловима. Колектив библиотеке је ту и да учини да сваки дан у нашој установи буде њихов дан а не само 8. март.“ – рекла нам је директорица народне библиотеке Ђијанта Ловаш.