Култура

Градско позориште Бечеј: Представа „2:14” из Бечеја апсолутни победник позоришног фестивала „Кулиса” у Крагујевцу

Представа „2:14” из Бечеја апсолутни победник позоришног фестивала „Кулиса” крагујевачког СКЦ-а

Друга награда за најбољу представу у целини припала је представи „Ручни рад или Тајна једног писма”, Глумачког атеља Дома културе Чачак а трећа представи „Кући”, Академско позориште СКЦ Ниш.

Награду за најбољу режију добио је Игор Павловић, за представу „2:14”, због промишљеног, маштовитог и пажљивог приступа тексту, али и изузетно пажљивог рада са глумицама и глумцима, као и посвећености свим сценским елементима представе.

Награде за најбоље улоге добили су Валентино Ољача, за улогу Николе Вратила у представи „Сан летње ноћи” Позоришта „Миливоје Живановић” Центра за културу Пожаревац и Анђела Андријевић, за улогу Тање Риђе, у представи „Кући”, Академског позоришта СКЦ Ниш.

Специјална награда за колективну игру додељена је ансамблу представе „2:14”, Драмског студија младих, Градског позоришта из Бечеја. Специјалну награду за глумачки израз добили су Марија Томовић за улогу Госпођице Птипа у представи „Ручни рад или Тајна једног писма Глумачког атељеа Дома културе Чачак и Срђан Томић, за улогу професора и Деда Мраза, у представи „2:14”, Драмског студија младих, Градског позоришта из Бечеја.

Жири учесника за најбољу представу фестивала такође је прогласио „2:14”, Драмског студија младих Градског позоришта Бечеј.

Такође, жири учесника „Кулисе” доделио је и награде „Милева Жикић” за глумачке бравуре – Милица Митић, за улогу Близанчета и „Драгомир Бојанић Гидра” Алекса Стојиљковић, за улогу Синета у представи „Кући”, Акадмског позоришта СКЦ Ниш.

Фестивал „Кулиса”, осми по реду се, под слоганом „Љуљај ме нежно” одржан је од 16. до 19. марта у Студентском културном центру Крагујевац. Селектор смотре је био редитељ Драган Јаковљевић.

извор и фото: Данас