Ватерполо: Млади Бечејци шампиони Војводине

Ватерполисти Бечеја освојили су Куп Војводине за ватерполисте 2005. годишта и млађе. Бечејци су у финалу савладали екипу Војводине из Новог Сада резултатом 16:9 (7:0, 3:2, 3:4, 3:3).  Такмичење је одржано на затвореном базену спортског центра “Ђорђе Предин Баџа” у Бечеју.
У листу стрелаца за Бечеј уписали су се Туцаков и Ићитовић са по једним поготком, Станивук и Попов са по два, Сиротановић са четири и Бошковић са шест погодака.

Ватерполисти Бечеја овом победом обезбедили су пласман на завршницу купа Србије.
“Желео бих да честитам момцима не само на овој утакмици, него на свим утакмицама до сада које су одиграли до самог доласка до финала. Већ смо у Новом Саду наговестили да смо озбиљни претенденти за прво место, јер смо добили Војводину са три разлике. Међутим, ова финална утакмица ме је пријатно изненадила у неку руку, а у другу и није јер смо последње две године истински радили на генерацијском такмичењу. Поновићу се, политика нашег клуба је рад са младима и са децом, а кроз Прву Б и Прву А лигу јачамо њихов карактер, јачамо њих као играче, а кад дођемо на генерацијско такмичење то се и види. Био бих разочаран да је другачије, јер бих онда почео да сумњам у наш рад. Међутим, успели смо да освојимо Куп Војводине, али не бих се задовољио само са тиме. Већ се знају групе за завршницу купа Србије, а ми смо у групи са екипом Вукова из Новог Београда, са Црвеном звезом и Шапцем. Пробаћемо да организујемо полуфинале државног првенства, систем такмичења је такав да три екипе иду даље, преносе се бодови у финале. Ја видим ту нашу шансу, пошто смо играли спаринг утакмице са Вуковима. Кажем, тренутно сам задовољан освојеним резултатом, али не бих се задовољио да се заврши на томе”, закључио је тренер ПВК Бечеј, Горан Крстоношић.

У борби за треће место Купа Војводине екипа Спартак Прозивка из Суботице победила је зрењанински Пролетер са 17:3.