Ученици музичке школе „Петар Коњовић“ одржали новогодишњи концерт

Музичка школа „Петар Коњовић“ је и ове године одржала свечани новогодишљи концерт који је као и сваке године био веома посећен. Концерт је одржан у великој сали Градског позоришта.

Ученици и наставници музичке школе извели су пред публиком 24 тачке различитих музичких жанрова од класичне музике до поп музике и као и сваке године у програму су учествовали солисти али и камерни оркестри ове школе.

Након концерта директорица ове школе Тамара Крајтмар обратила се новинарима и као један од већих успеха школе ове године навела да је веома поносна што истурена одељења у Темерину и Чуругу све боље раде и што имају све више ученика али и у Бечеју. Тренутно школа има преко 350 ученика што је до сада највећи број икада уписан. Тамара Крајтмар је напоменула и да су ученици школе били веома успешни и на разним музичким такмичењима као и да их ове године очекује још много наступа и награда. Она је навела и неколико изузетних и талентованих ученика који су ове године освојили веома значајне награде: ученик тамбуре Павле Зеремски, брат и сестра Аљоша и Калина Курјачки који су на републичкоим такмичењима освојили прва места у софеђу и теорији музике.


Школа „Петар Коњовић“ освојила прво место

Музичка школа „Петар Коњовић“ Бечеј освојила је ове године прво место на сад већ традиционалном конкурсу „Нај, нај Дечија недеља“. Друго место је освојила Економско-трговинска школа а треће ОШ „Петефи Шандор“.

Одлуку је донео жири у саставу Ержебет Ивановић, директорка Књижаре Призма – 1993 која је донатор конкурса, Здравко Петровић директор Градског позоришта Бечеј, Ивона Божовић директорка Центра за социјални рад Бечеј, Далила Дујаковић члан Општинског већа за образовање и социјалну заштиту, Марија Лучев и Изабела Шормаз испред Друштва пријатеља деце општине Бечеј и ученици, представници школских парламената.

Тема овогодишњег конкурса била је „Како остварујемо права деце у свом окружењу“. Ове године на ту тему били су припремљени и видео материјали а стручни жири се сложио и да је ова тема довољно важна де буде и следеће године у фокусу Дечије недеље.

Овај конкурс је ове године организован 9-ти пут по реду а организатори су Књижара „Призма – 93“ и Друштво пријатеља деце.