Спорт

Ватерполо: Паниониос освајач другог меморијала „Чика Пишта Месарош“

Ватерполисткиње „Паниониос-а“ 2009 годишта освајачице су другог меморијалног турнира „Чика Пишта Месарош“ одржаног на затвореним базенима у Бечеју.

Учешће на великом међународном турниру, намењеном такмичаркама кадетског узраста, узело је осам тимова од чега два узраста репрезентације Србије.

Након три дана надметања, прво место извојевале су ватерполис ткиње Паниониос-а“ 2009, друго место припало је екипи „Дунаујвароша“, док су се бронзом окитиле репрезентативке Србије 2010 годишта, које су у борби за треће место савладале ватеполисткиње „Паниониос-а“ 2010 годишта.

Када је реч о појединачним признањима, титула најбољег голмана припала је Лоли Балог из „Дунаујвароша“, за најбољег стрелца проглашена је Бечејка и репрезентативка Србије Маша Ћук, док је игачица турнира Андрокина Карагани из „Паниониос-а“.

Након другог меморијалног женског турнира „Чика Пишта Месарош“, бечејски ватерполо клуб и град Бечеј припрема се за још један велики меморијал „Дејан Попов“ који ће бити одржан од 22. до 24. марта.

Вукашин Љубојев