Велика приредба за Дан толеранције

У организацији ПУ „Лабуд Пејовић“ и Друштва пријатеља деце и ове године је обележен свечано Дан толеранције великом приредбом у којем су учествовала деца из мешовитих група из забавишта. Малишани од 2 до 6 године су вредно вежбали и пред препуном салом родитеља играли, певали и рецитовали на оба језика.

На овој маинифестацији су организатори поделили и награде најзаслужнијим институцијама, организацијама и установама које су учествовале у организацији претходне Дечије недеље. Ове године је књижара „Призма“ била донатор на конкурсу „Нај, нај Дечије недеље“, они су победницима обезбедили вредне награде у виду ваучера за куповину, за прву награду вредност ваучера је била 15.000 динара, за другу 12.500 и за трећу награда је била 10.000 динара.

Стручни жири ове године био је састављен у једном делу од младих и деце, а ове године били су то ученици Техничке школе, и одраслих, из приватног сектора ове године чланица жирија је била Маријана Курјачки из фирме донатора, био је ту и представник локалне самоуправе, члан Већа Чаба Штефанига, Ивона Божовић директорица Центра за социјални рад и представница Друштва пријатеља деце Изабела Шормаз. Критеријум је био број, садржај и квалитет активности деце из школа, установа или организација, број специфичних активности када је у питању међусекторска сарадња и наравно, на који начин је установа, организација или институција одговорила на тему Дечије недеље. Награде је доделила Маријана Курјачки из књижаре „Призма“: треће место су освојиле Музичка школа „Петар Коњевић“ и ОШ „Петефи Шандор“, друго место је освојила ОШ „Здравко Гложански“ а прво место су освојиле Народна библиотека Бечеј и Економско-трговинска школа Бечеј.