Óbecse

Versírók versenyeztek a könyvtárban

Az óbecsei Népkönyvtár Zajedno–Együtt elnevezésű regionális versíró pályázatára az idén 147 szerb és 51 magyar nyelvű alkotás érkezett. A pályázatra 10 és 18 év közötti gyermekek és fiatalok küldhették el munkáikat. Az eredményhirdetésre október20-án került sor a könyvtárban.

– A vers csak születik nevet viselő pályázatunkat 2020-ban hirdettük meg, a jelenlegi verseny ennek a folytatása. Az első évben külön értékeltük a szerb és a magyar nyelvű pályamunkákat, de úgy döntöttünk, hogy egybevonjunk a kettőt, így jött létre a Zajedno–Együtt elnevezésű pályázatunk, amelyre Óbecse mellett Nišből, Leskovacról, Zentáról, Belgrádból, Kragujevacból, emellett Montenegróból és a boszniai Szerb Köztársaságból is érkeztek versek– nyilatkozta Lovas Đijanta, az óbecsei Népkönyvtár igazgatónője.

A szerb nyelvű verseket Tode Nikoletić, Anđela Đokić és Aleksa Krstić, a magyar nyelvű alkotásokat Terék Anna és Benedek Miklós értékelte. Főleg a felsősök küldtek verseket, a középiskolások kategóriájában csak néhány pályamunka érkezett. A gyerekek kategóriájában Ferenczi Orsolya bizonyult a legjobbnak, második lett Gondos Réka, míg a harmadik helyet Pinci Sarolta szerezte meg. Az ifjúsági kategóriában nem osztott ki díjakat a zsűri.