Óbecse

VIII Nemzetközi old-timer találkozó

Gazdag program május végén Törökbecsén és Óbecsén

Az Óbecse-Törökbecse Old-timer klub idén is megszervezi a régi járművek hagyományos találkozóját. Az eseményre május 26-án kerül sor, a délelőtti órákban Törökbecsén, délután pedig Óbecsén.
A program 10 órakor veszi kezdetét a törökbecsei Tisza-parton, ahol gyülekeznek a résztvevők, majd a regisztráció után kiállítás következik. 11 órától az 5 és 12 év közötti gyerekek vehetnek részt ügyességi versenyen pótkerekes és pótkerék nélküli kerékpárokkal. A kiállítók és résztvevők délben indulnak át Óbecsére.
Óbecsén a rendezvény a Fantast kastélyszállón folytatódik. 13 órára van előrelátva a pozicionálás, majd 14 órától élő koncert következik. Fellépnek a Bubamara, Last train blues band és a
Fingerbang együttesek. 15 órakor veszi kezdetét a r/c autómodellek kiállítása és tesztelése. A szervezők a lányokra is gondoltak, akik 16 órakor indulhatnak a Miss Fantast címért, rockabilly kategóriában. Ezt követően 17 órakor a díjak és elismerések kiosztására kerül sor.
A szervezők remélik, hogy az időjárás kedvezni fog, illetve, hogy minél többen ellátogatnak a régi járművek találkozójára. Rossz időjárás esetén az old-timer találkozó időpontja el lesz halasztva június 2-ra.
A rendezvény megvalósításához Óbecse község, Törökbecse község, Óbecse Turisztikai Szervezete és Törökbecsei Turisztikai Szervezete nyújt anyagi támogatást.

D.P.