Друштво

VIII Međunarodna smotra oldtajmer vozila

Bogat program krajem maja u Novom Bečeju i Bečeju

Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej i ove godine organizuje tradicionalnu smotru starovremenskih automobila, motora i bicikala. Događaj će biti održan 26. maja u prepodnevnih časovima u Novom Bečeju, a posle 12 sati u Bečeju.
Program počinje u 10 sati u Novom Bečeju na Tisi, okupljanjem, registracijom i izložbom od strane učesnika. U 11:00 je predviđen ispit spretnosti za decu uzrasta od 5 do 12 godina, koji će se takmičiti biciklovima sa pomoćnim i bez pomoćnih točkića. U 12:00 je planiran polazak u Stari Bečej.
U Bečeju se program nastavlja na dvorcu Fantast. U 13 sati je predviđeno pozicioniranje. Od 14:00 sledi svirka uživo: nastupaće Buba-mara bend, Last trein bluz bend i Fingerbeng. U 15 časova počinje izložba i test r/c modela (autića). Organizatori su mislili i na devojke. Od 16 sati je planiran izbor za „Mis Fantasta“ u klasi rokabili. U 17:00 će biti održana dodela nagrada i priznanja.
Organizatori se nadaju da vreme neće pokvariti događaj i da će se ljubitelji starovremenskih vozila okupiti u što većem broju. U slučaju lošeg vremena smotra se odlaže za 2.6.2019.
Manifestacija se realizuje uz finansijsku podršku opštine Bečej, opštine Novi Bečej, Turističke organizacije Bečej i Turističke organizacije Novi Bečej.

D.P.