Óbecse

Virágpiac – két nap az évben, amikor ,,kivirágzik” a központ

Virágba borult a tér, sikeresen elmúlt a hagyományos tavaszi rendezvény

Június 10-én, szerdán és 11-én, csütörtökön került sor a tizenharmadik Virágpiacra Óbecse szívében. A Biber Polgári Egyesület szervezésében, a helyi önkormányzat és Óbecse község Idegenforgalmi Szervezetének támogatásával, újra színekbe borult városunk központja.
Még a koronavírus utáni helyzet és a változékony időjárás sem tudta megakadályozni, hogy megvalósuljon e vidám és kínálatban gazdag rendezvény. Ez alkalommal 90 kiállító érkezett Óbecsére, akik a legkülönfélébb virágoktól, palántáktól kezdve a házi ízekig, mindenféle szemet gyönyörködtető és ízletes árut hoztak.
– Járványhelyzet miatt valamivel kevesebb kiállító érkezett városunkba, azonban még így is nagyon szép számban összejöttek. Én a helyzetre való tekintettel teljesen elégedett vagyok a rendezvénnyel. Ez az első virágpiac ebben az évben, és bátran mondhatom, hogy sikeresen elmúlt. A virágok és a kerti dekorációk, felszerelések mellett számos házi kozmetikum és élelmiszer közül is válogathattak az érdeklődők. Szerencsére az időjárás is kedvezett, szép napos idő kísért minket mindkét nap. Igazán elégedett vagyok, ezt mondhatom a többi szervező nevében is. Szép rendezvényt tudhatunk magunk mögött – nyilatkozta Jelena Ostojić, a Biber Polgári Egyesületből, a szervezők nevében.
A standokon megtalálhatóak voltak házi pálinkák, borok, mézek, lekvárok, sajtok, szappanok, dísztárgyak, növénykülönlegességek, de szerszámokat, fazekasárut és kerti felszerelést is vásárolhattak a térre látogatók.

D.P.