Војводина у Чонопљи прекинула низ пораза

Фудбалски клуб Војводина из Бачког Градишта успео је да прекине низ пораза у Војвођанској лиги Север победом над Слогом из Чонопље са 6:2, овим резултатом екипа Воше попела се на осму позицију, где дели исти број бодова (21) са шестопласираном Сентом и седмопласираном Младости из Бачког Петровца.
Подсетимо, Војводина је у 12. колу забележила трећи везани пораз и то на домаћем терену, где је остала савладана од екипе Бајше са 2:0.
Последња утакмица и победа над Слогом вратила је наду читавом тиму као и тренеру Ото Барти да се у наредна два кола пред крај првог дела сезоне Воводина, ипак, може наћи у првих пет екипа на табели.
Голове за тим Војводине у Чонопљи постигли су Топић у 7. минуту, Пеленгић у 20, Ненад Кудрић у 60, Проданов у 65, Јелић у 83. и Новаковић у 90. минуту меча.
“Ишли смо у Чонопљу са једним јединим циљем да победимо, узмемо три бода и ако је могуће да дамо што више голова, како би се вратило самопоуздање екипи, што смо до краја деведесетог минута и успели”, казао је тренер Војводине, Ото Барта.
Војводина ни на овој утакмици није била комплетна јер је у последњем тренутку остала без момака који иду на факултете, као и без Алена Хасичића, који није могао да игра због повреде. Екипа Воводине наступила је без одбране, па је тако тренер Ото био приморан да везне играче пребаци на штоперске позиције и бекове, што је вукло са собом додатне промене у читавом саставу.
“Прво полувреме смо тражили себе у некој новој поставци јер је свима улога била промењена. Нападачи су били у везном реду, а везисти су играли бекове. Добром игром успели смо да први део утакмице приведемо у своју корист са 2:1, а потом у другом делу да ставимо тачку на овај меч са још четири гола”, казао је Барта.
У наредној утакмици Војводина је у улози домаћина, а на стадион у Бачко Градиште долази Препород из Новог Жедника. Утакмица је заказана за недељу 14. новембар са почетком у 13 часова.
Вукашин Љубојев