Војводини титула јесењег првака

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта поново су успели да се упишу у више од века дугу историју свог клуба пошто су јесењи део Војвођанске лиге Север завршили на првом месту и заслужено ће са врха гледати ка својим ривалима током зимске паузе. Генерација градиштанског клуба коју са клупе предводи млади Лазара Дабижљевић, а са чела клуба Горан Кудрић направила је историјски подвиг и, чини се у никад јачој конкуренцији војвођанских лигаша, да заузме сам врх табеле након првих 17 кола.
Након пораза на домаћем терену од екипе Бајше у 14. колу Градиштанци су „убацили у већу брзину“ и низом од три победе успели да се врате на прво место на којем су и били током већег дела протекле полусезоне.
Победа којом је „оверено“ прво место на полусезони остварена је у суботу 28. новембра у Црвенки када је домаћин савладан са чак 5:0 (3:0). Два гола на овом мечу постигао је Ненад Виновић, а по једном су се у стрелце уписали Братислав Јелић, Миодраг Пеленгић и Лазар Врањеш.
Шест дана пре овог меча на терену Спортског центра „Ђорђе Тапавица-Џоја“ у Бачком Градишту је савладана екипа ОФК Врбаса са и више него убедљивих 6:0 (4:0). Два гола у овом мечу је постигао Миодраг Пеленгић, а прецизни су били и Ненад Виновић, Братислав Јелић и Александар Проданов.
Свој фантастични низ у смирај јесењег дела сезоне екипа Војводине је започела утакмицом у Товаришеву где је домаћа Војводина, иначе убедљиво најлошија екипа у лиги поражена са 4:1 (2:1). Поново је двоструки стрелац на овом мечу био Миодраг Пеленгић, једном Бојан Ђекић док је један гол са конта гостујуће екипе приписан домаћем фудбалеру Мустафовићу који је савладао сопственог голмана.
Све у свему серијом од три победе са фантастичном гол разликом од 15:1 изабраници Лазара Дабижљевића су превазишли сами себе и смогли снаге да се врате на прво место када су многи очекивали њихов пад. Тиме су доказали да се никако не могу називати најпријатнијим изненађењем Војвођанске лиге Север већ да им се мора одати признање за знање и квалитет који поседују.
Осим фудбалера и стручног штаба који су најзаслужнији за овај историјски успех, треба истаћи да је Фудбалски клуб Војводина израстао у веома озбиљан спортски колектив који у правом смеру води председник Горан Кудрић уз помоћ агилне управе и великог броја пријатеља клуба. Све то чини темељ из ког је израђена кула успеха градиштанског фудбала тако да се и у наредном периоду могу добри резултати екипе са стадиона „Ђорђе Тапавица-Џоја“.

С.Е.