Vučić államfő Óbecsén járt

Megnyílt a KNOTT Autoflex YUG  új tűzihorganyzó üzeme

Aleksandar Vučić államfő 2020. január 15-én Óbecsén járt, a KNOTT Autoflex YUG vállalat tűzihorganyzó üzemének megnyitóján.
Az eseményen az államfő mellett részt vett a tartományi kormány elnöke, Igor Mirović, a tartományi képviselőház elnöke, Pásztor István, tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkár, Vuk Radojević, Németország belgrádi nagykövete, Thomas Schieb, a németországi Knott GMBH csoport tulajdonosa, Valentin Knott, a magyarországi Autoflex Knott ügyvezető igazgatója, H. Szabó Sándor, valamint Óbecse község polgármestere, Dragan Tošić.

A beruházás értéke 7,5 millió euró. A tűzihorganyzó üzem megnyitását 250 ezer euróval támogatta az állam.

Aleksandar Vučić államfő beszédében elmondta, már másodszor jár ebben a vállalatban, ahol jól látszik, hogy adottak a feltételek az újabb befektetések számára és jók a jövőbeli kilátások az itt dolgozók számára. Azt is hozzátette, az efféle beruházások által Szerbiában sikerült olyan környezetet teremtenie az államnak, amelyben lehet fejlődni és fizetést emelni. Bejelentése szerint hamarosan több, az óbecseiek számára is igen jelentős projekt veszi kezdetét, többek között megkezdődik a temerini kerülőút, valamint a Zombort és Nagykikindát összekötő gyorsforgalmi út kiépítése.

Dragan Knežev, a Knott Autoflex YUG vezérigazgatója a megnyitón elmondta, a 4000 négyzetméteres újonnan nyílt üzem évente 20 ezer tonna horganyzott elemet fog legyártani, ebből hatezer tonnát saját célra használ majd fel, a többit pedig értékesíteni fogja.

A Knott Autoflex Yug vállalat első üzeme tíz évvel ezelőtt nyílt meg Óbecsén. A Knott Autoflex és a Knežev group 2003 óta összesen 25,5 millió eurós beruházást valósított meg. Termékeik több, mint 80 százalékát külföldön értékesítik. A foglalkoztatottak száma 740 főt tesz ki. A jelenleg 65 személyt foglalkoztató tűzihorganyzó idővel további 15 munkást fog alkalmazni.

A 49 százalékban az óbecsei Knežev Group, 51 százalékban pedig a magyarországi Autoflex Knott tulajdonában lévő vállalatot 2003-ban alapították, sárvédők gyártásának és a kecskeméti Knott-termékek hazai értékesítésének céljából. Rövid idő alatt jelentősen megnőtt a termelés, bővült a termékpaletta, és több utánfutó-alkatrész gyártása is Óbecsére költözött.