Задовољни урађеним

ФУДБАЛ – СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА

Два поготка Милоша Зличића и један Жарка Кобиљског били су довољни да фудбалери ОФК Бечеј 1918 савладају екипу Радничког 1912 из Сомбора у последњој утакмици јесење полусезоне у оквиру Српске лиге Војводина која је на Градском стадиону у Бечеју одиграна у суботу 23. новембра. По веома ветровитом времену домаћи тим је успео да рано стигне до предности од два гола и једино што су гости успели да ураде је било да до полувремена смање заостатак. У другом делу игре је Зличићев погодак срушио све наде Сомбораца да могу да избегну пораз у Бечеју, док је за домаће љубитеље фудбала 12. погодак у полусезони младог Зличића значио мирну зимску паузу за наш клуб. Када већ помињемо голгетере треба истаћи да су се у листу стрелаца осим Зличића уписивали и Жарко Кобиљски који је био прецизан седам пута, Илија Ердеља са четири погодка, док су по један гол за нашу екипу у првој полусезони постигли Петар Илић и Адис Куртиши.
Све у свему, након 15 кола изабраници Милана Белића заузимају седмо место са 21 бодом на свом конту, 25 датих и 21 примљеним голом и скором од по шест победа и пораза уз три ремија.
Сигурно ће Бечејци зимску паузу искористити да пре свега добро изанализирају ситуацију како би се што боље припремили за наставак сезоне који је планиран за 7. март.
– Када узмемо у обзир како смо кренули у сезону, како смо се касно организовали, како се касно десила смена старог и новог руководства клуба могу рећи да смо задовољни. Сигурно је да је могло и боље. Након старта сезоне апетити су нам били мало и порасли али како је сезона ишла увидели смо да је ово задовољавајући резултат. Фале нам можда четири бода „код куће“ да би баш били презадовољни, а ту пре свега мислим на утакмице са Војводином из Перлеза и против Бачке 1901 из Суботице, где су незаслужено бодови отишли из Бечеја, укратко је сумирао јесењи део полусезоне Недељко Васић, потпредседник ОФК Бечеј 1918.
Да ли ће бити неких већих промена у играчком кадру током зимске паузе?
– Неких драстичних промена не би требало да буде. Пробаћемо да се појачамо на неким позицијама на којима сматрамо да су нам промене неопходне. Тренер за сада остаје. Једино ће бити промена уколико неко од играча изрази жељу да нас напусти. Не можемо никога задржати осим оних што су дошли летос. Ове „староседеоце“ по сили закона не можемо задржати и ту пре свега мислим на стартере Владана Воргучина, Илију Ердељана и Славољуба Дабижљевић. Они могу да иду ако изразе жељу пошто једноставно не можемо да их задржимо. Ови остали су ту код нас и задржаћемо их, јасан је Васић.
Како након одигране полусезоне видите стање у клубу који је од летос у процесу консолидације и стабилизације?
– То је то отприлике оно што смо и замислили у нашим плановима и све иде тим током. Желимо да још мало појачамо Управу са неколико људи, али у принципу са зада је све у реду. Морам истаћи да нам доста помаже локална самоуправа што нам је и главни ослонац па нам је све остало лакше. Све у свему могу рећи да је ситуацију у клубу добра и стабилна. завршио је Недељко Васић.
На крају разговора он је истакао да иако је било најављено да ће западна трибина бити покривена до Нове године неке техничке ствари су то пореметиле тако да би и до почетка првенства и то требало да буде урађено на радост домаће публике.

Синиша Ерак