ДруштвоПолитика

Завршна конференција пројекта за родну равноправност

У четвртак 28. новембра у великој Сали СО Бечеј одржана је завршна конференција пројекта “Кључни кораци ка родној равноправности” у општини Бечеј. Овој конференцији су поред тима који је у општини Бечеј спроводио активности на овом пројекту присуствали и представници партнера на пројекту, Љиљана Лончар из Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије и Ана Миленић из делегације ЕУ у Србији.

На завршној конференцији координаторка овог програма у Општини Бечеј, Јелена Бранков Черевицки, сумирала је резултате овог пројекта и рекла да су и чланови тима и партнери у пројекту на вишем нивоу задовољни реализацијом али да је најважније да су корисници задовољни и да је овај пројекат знатно допринео квалитету живота наших суграђана, посебно жена на селу. О активностима које су са одвијале на овом пројекту извештавали смо читаоце подробо претходних месеци јер је динамика и квантитативна учесталост догађања по насељеним местима то захтевала.

Према речима координаторке наша општина је показала да је пре свега добрим избором приоритета и активности успела да у оквиру овог пројекат максимално искористи могућности донаторске потпоре као и да направи функционалну мрежу удружења жена, локалних институција, управе, установа социјалне заштите. На конференцији су говориле и учеснице програма едукације и радионица и представници свих институција у граду које су заједнички реализовали овај пројекат. Кроз буџет овог пројекта, из донаторских средстава, координациони тим је успео да свим МЗ купи и поклони по једну шиваћу машину да би се курсеви шивења наставили у свим селима и да би грађани могли да користе ове машине за обуку даље.