Захвалност играчима за велики резултат

 Разговор са Лазаром Дабижљевићем, шефом стручног штаба Војводине из Бачког Градишта

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта остварили су невиђен подвиг протекле фудбалске јесени освојивши прво место и не­званичну титулу јесењег првака „војвођанског севера“. Иако су је пре почетка сезона најављивана борба за горњи део табеле, мало је оних који су мислили да би изабраници младог тренера Лазара Дабижљевића могли да оставе све своје ривале иза себе. Ипак, поме­нути Дабижљевић је успео у томе да се још једном упише у историју клуба из Бачког Градишта и да на малтене на старту своје тренер­ске карије оствари још један велики успех. Да подсетимо да је након његовог ангажовања претпрошле сезоне Војводина из Бачког Гра­дишта први пут у својој историји успела да се пласира у Вовјођанску лигу а само две сезоне након тога Дабижљевић је клубу који му је пружио велико поверење на почетку тренерске каријере подарио и јесењу титулу у новом рангу такмичења.

Иако је све горе наведено поткрепљено чињеницама и нико не може ниједну замерку да стави на рад младог стручњака сам Дабижљевић причу о овом успеху почиње на другачији начин:
–Немам много тога да кажем, осим речи којима бих упутио најискреније честитке мојим играчима на свему што су ми приуш­тили ове полусезоне. Освојили смо прво место и уписали смо се још једном у историју Бачког Градишта. Највише им хвала што су на свакој утакмици били прави и што су на свакој утакмици дали све од себе како би заједно остварили позитиван резултат. Полусезона је била јако тешка, имали смо јаку конкуренцију, али смо успели до краја да останемо прави, расположени и спремни да пригрлимо прво место, почео је разговор двадесетседмогодишњи шеф струке Војводине из Бачког Градишта.

Иако је свима јасно да је ово изузетан успех, да ли можете да кажете каква су била Ваша лична очекивања од ове екипе и да ли можете да изнесете кратку анализу урађеног ове јесени?
–Када су у питању моја лична очекивања она су била таква да сам очекивао да будемо у прва три места. Изузетно добро познајем ове играче које сам лично селектирао у нашу екипу па без лажне скромности могу да кажем од њих нисам ништа мање ни могао да очекујем. Прво место је само један од показатеља како уз квалите­тан рад, а поготово уз квалитетно другарство и квалитетну атмос­феру можемо да достигнемо и нешто што нико није очекивао а то је прво место у Војвођанској лиги. Генерално протеклу полусезону бих окарактерисао као једну веома успешну, поготово за мене као најмлађем тренеру сениорске у војвођанском фудбалу. Све ово што смо постигли је неки „минули рад“ свих мојих играча, почевши од припрема, па све до последњег кола „војвођанскок севера“. У свакој утакмици смо дали све од себе и то нас је довело ту где јесмо. Као тренер који воли да детаљише наравно да имам и неких замерки које морамо да регулишемо како би сваки играч на свакој позицији по­стао бољи и како би напредовао ка неком већем рангу такмичења, искрен је Дабижљевић.

Какве су амбиције Војводине у наредној години и каква су очекивања Лазара Дабижљевића од 2021. године?
–Што се тиче амбиција екипе једина ми је жеља да момци играју и даље одговорно, да буду на истом нивоу као што су били и до сада па да наставимо серију победа тамо где смо стали. Када су у питању моја лична очекивања желео бих да завршим студије за УЕФА А лиценцу које су нажалост прекинута због пандемије Ковида 19. На крају желео бих да се још једном захвалим свим мојим играчима, управи клуба и свим љубитељима фудбала у Бачком Градишту који су ми улепшали ову тешку 2020 годину, завршио је Дабижљевић.

С.Е.