Óbecse

COVID-19: Új rendelkezések az ünnepekre

Munkaidő 20 óráig, a vendéglátók 17 óra után zene nélkül

Megjegyzés: a cikk írásától a lap megjelenéséig fennáll a lehetőség ezen információk változására, azaz újabb korlátozások meghozá­sára!

Óbecse községben már ezren felül van a COVID 19 vírussal fer­tőzöttek száma, ebből kb. 300 aktív esetet tartanak most számon. Aki fertőzött személlyel volt kapcsolatban vagy bármilyen tünetet produkál, továbbra is tizennégy napos karanténba kell, hogy vonuljon.

Óbecse Község Községi Katasztrófavédelmi Törzskarának legújabb Záradékában, melyet december 22-én jelentettek meg a község honlap­ján, újabb korlátozásokat hoztak, melyek az ünnepi időszakra vonatkoz­nak.

Záradék szerint korlátozzák a kiskereskedelmi objektumok, bevá­sárló központok, szerencsejátékkal foglalkozó, iparos és más szolgálta­tást nyújtó létesítmények, valamint kulturális tevékenységgel foglalkozó objektumok munkaidejét, munkanapokon 05 óra és 20 óra között. Ezen kívül, szintén 20 óráig dolgozhatnak a fodrász- és szépségszalonok, to­vábbá az edzőtermek, wellness-központok, medencék és fitneszklubok.

Az orvosi rendelők, laboratóriumok, gyógyszertárak és benzinkutak továbbra is korlátozások nélkül működhetnek. A vendéglátóipari léte­sítmények egész nap, a hét minden napján végezhetnek ételkiszállítást.

A kulturális intézmények, mint például a mozik, múzeumok, színhá­zak, vagy galériák, hétköznap 20 óráig, hétvégente pedig 21 óráig lehet­nek nyitva a látogatók számára.

Az élelmiszerboltok, kioszkok és hasonló tevékenységet végző ob­jektumok, ahol a vevők vásárláskor nem tartózkodnak az adott helyiség­ben, hétköznap és hétvégén is 21 óráig dolgozhatnak.

Azokban az objektumokban, amelyek vendéglátóipari szolgáltatást nyújtanak, tilos az élőzene, 17 óra után pedig egyáltalán nem szabad ze­nét engedni, semmilyen formában.

Vigyázzunk egymásra!