Új szemétszállító kamion a Tiszamentében

Új tervek és visszatekintés az elmúlt öt év sikereire

A Tiszamente-Óbecse vállalat e hónaptól új szemeteskocsival rendelke­zik, amit a belgrádi West Truck társaságtól vásároltak. Az új járművet 148.000 euró értékben szerezték be. A szemétszállító kamion ünnepélyes átadásán részt vett Dragan Tošić, Óbecse község elnöke, Fejes Zoltán, a Tiszamente igazgatója, a vállalat munkatársai és partnerei.

– Néhány évvel ezelőtt szinte nem is volt szemétszállító jármű a Tiszamente vállalatban, ami volt, az folyton elromlott, javításra szorult, nem tudták vele a vállalatban dolgozók végezni a munkájukat. Azóta ez nagyban megváltozott, és én, mint a község elnöke, rendkívül boldog va­gyok emiatt, és csak dicsérni tudom a Tiszamente vezetőségét és dolgo­zóit. Remélem, hogy így folytatják majd a jövőben is – mondta Dragan Tošić, Óbecse község elnöke.

A több éves kiváló együttműködésnek köszönhetően, a vállalat arany­garanciát is kapott, ami azt jelenti, hogy a Tiszamentét az elkövetkező öt évben fel fogják menteni a kocsi szervízköltségei alól. Az új szemétszállí­tó teherautó ünnepélyes átadásán a községelnök a Tiszamente fejlődésére is kitért, valamint dicsérettel illette a vezetőséget és az ott dolgozókat.

– Az eddigi járműveink olyan régiek voltak, hogy már nem lehetett hozzájuk alkatrészeket kapni. Egyszerűen lehetetlenné vált a javíttatásuk is. Ilyen körülmények között nem lehet normálisan elvégezni a munkát. Ami az új szemétszállító járműveket illeti, elmondhatom, hogy most már teljesen fel vagyunk szerelve korszerű gépjárművekkel, négy új szemét­szállító kamionunk van. De folytatjuk a munkát, a jövő évben tervben van egy olyan kamion beszerzése is, amely a nagy konténereket szállítja – mondta Fejes Zoltán, a Tiszamente-Óbecse vállalat igazgatója.

Óbecse község a közelmúltban 17.000 euró értékű trafó-állomást ka­pott a Tartományi Tudományos és Technológiai Fejlesztési Titkárságtól, amit jövő évben felszerelnek az óbecsei Botra városi hulladéklerakónál. Ennek köszönhetően egy transzfer-állomás kiépítése is megvalósulhat. Ezáltal a szétválasztott hulladék regionális hulladéklerakóba vagy újra­hasznosításra szolgáló üzembe kerül.

Emlékeztetőül, a helyi önkormányzat öt évvel ezelőtt vette át több­ségi tulajdonosként a kommunális vállalat irányítását. Akkoriban elavult gépjárművekkel dolgoztak. Mára, köszönhetően a kiváló vezetőségnek, ez teljesen megváltozott.