Óbecse

Kétszáz csomag rászoruló családoknak

Gyermekbarátok Egyesülete: Az idei év volt a legnehezebb

Az Óbecsei Gyermekbarátok Egyesülete idén is segített a rászoruló családokon. Ez immár a tizenkilencedik alkalom, hogy az egyesület ajándékcsomagokkal teszi szebbé az ünnepeket a kedvezőtlen körülmé­nyek között élő gyermekeknek. Az ünnepek közeledtével több, mint két­száz csomagot adományoztak a szegénységben élő családoknak, melyek higiéniai szereket, édességeket, tanszereket és egyéb eszközöket tartal­maztak.

– A sok év alatt amióta a gyerekekkel foglalkozunk, kijelenthetem, hogy ez volt a legnehezebb év. Rengeteg nehézséggel és problémával kel­lett szembenéznünk, ezt különösen megnehezítette a járványhelyzet is. De örülök, hogy mégis sikerült ennyi gyermeket és családot megörvendeztet­ni, tudom, hogy mennyit jelent ez nekik, hiszen egész évben dolgozunk, foglalkozunk velük – mondta Sormáz Izabella, az Óbecsei Gyermekbará­tok Egyesületének elnöke.

A csomagokat hazai és németországi polgárok biztosították, valamint a Max-Dance táncklub tagjai, egy részét pedig az idei Gyermekhéten megrendezésre kerülő Gyermekek-gyermekeknek elnevezésű akción ös­szegyűjtött pénzből vásárolták meg. Óbecse községben több, mint hatszáz gyermek él mélyszegénységben, akik egész év folyamán társadalmi-peda­gógiai támogatásra szorulnak.

– Elsősorban azok a gyerekek szerepeltek a listán, akik egyébként is szociális támogatásra szorulnak egész évben és részesei a szociális-okta­tási programjainknak. Idén óvodás korúakat is felkaroltunk, sőt, voltak három év alatti gyermekek is, akik részesültek támogatásban – tette hozzá az egyesület elnöke.

Az ajándékozásra Óbecsén, a Gyermekek és Fiatalok Központjának udvarában került sor, a járványügyi intézkedéseket betartva. Az Óbecsei Gyermekbarátok Egyesületének elnökének elmondása szerint, a polgá­rok, akik bármilyen módon szeretnének segíteni a rászoruló családokon, az egyesület facebook oldalán tudnak jelentkezni és anonim módon támo­gatást nyújtani azoknak, akiknek szükségük van rá.