Политика

Заказана 15. седница СО Бечеј

У четвртак 23. фебруара са почетком у 10 часова одржаће се 15. седница Скупштине општине Бечеј. Пред одборницима ће се наћи седам тачака дневног реда.

Локални парламент донеће одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Бечеј за 2016. годину. У закону о буџетском систему Извештај екстерне ревизије је саставни део завршног рачуна буџета локалних власти.

Затим одборници ће расправљати о доношењу одлуке о изменама и допунама Одлуке о отуђењу и давању у закуп грађевинског земљишта. Имајући у виду општи интерес и стратешки значај нових инвестиција за развој локалне заједнице, неопходно је отворити нове могућности, односно понудити олакшице потенцијалним инвеститорима у виду плаћања уговорене цене на дужи временски период.

Између осталог, пред одборницима ће се наћи  измене и допуне Одлуке о оснивању јавних предузећа Топлана, Комуналац и Водоканал из Бечеја. Ткође треба да изгласају стављање ван снаге одлуку о накнадама председнику и члановима комисије за планове општине Бечеј, с`обзиром да ће се накнада у складу са позитивним прописима регулисати актом о образовању Комисије за планове.

Члан комисије за израду нацрта Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, Мријана Димитров, поднела је оставку на ову функцију из личних разлога, па Скупштина као последњу тачку дневног реда треба да констатује исту

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *