Друштво

Завршена реконструкција Геронтолошког центра

Радови на реконструкцији Геронтолошког центра у Бечеју су завршени те је том приликом председник општине Бечеј, Драган Тошић обишао ову установу у пратњи директора др. Риц Ђерђа.

Радове у износу од 14,3 милиона динара финансирала је Канцеларија за управљање јавним улагањима, док је локална самоуправа покрила трошкове ПДВ-а.

Замењени су кровни прозори, бетонирано је двориште, изграђена су паркинг места у улици Север Ђуркић, реконструисана је и затворена тераса, уграђена је инсталација за прикључење на соларне колекторе за потребе кухиње, санирана је фасада зграде, замењена је унутрашња расвета те је уместо обичних сијалица постављено ЛЕД осветљење и реконструисан је санитарни чвор на спрату.

Након обиласка директор  установе захвалио се пре свега председнику општине што су заједничким снагама успели да остваре овај пројекат који је од велике важности за Геронтолошки центар:

– С`обзиром да се Геронтолошки центри налазе у фази лиценцирања, захваљујући овим радовима направили смо велики корак ка добијању те привремене лиценце, првенствено што смо успели са средимо најболнију тачку, а то је санитарни чвор који је сада урађен по стандардима. Осим тога јако пуно је урађено и на уштеди енергије. Ми смо се пријавили сада за лиценцирање, чекамо само инспекцију да дође и да добијемо ту лиценцу, истакао је др. Риц.

Такође он је искористио прилику да похвали сво особље запослено у овој установи зато што је захваљујући њима све протекло како треба јер радови су завршени, а да при том није био поремећен нормални живот центра.

Драган Тошић, председник општине након обиласка истакао је да је веома задовољан оним што је урађено, додајући:

– Морам да нагласим да је Канцеларија за управљање јавним улагањима ове године издвојила 28 милиона динара за нашу општину и од тог новца је поред Геронтолошког центра реконструисан и Дечији диспанзер. Ова установа одлично сарађује са општином Бечеј што је за сваку похвалу и надам се да ће у будућности тако остати и да ће бити још оваквих и сличних пројеката, а све у циљу бољег живота корисника.

Капацитет ове установе који износи 193 корисника је тренутно попуњен и према речима директора, на жалост  формира се листа чекања. Разлог за ово је пре свега што у бечејском центру постоји одељење за особе оболеле од Алцхајмера што је иначе реткост у осталим домовима у Србији.

 

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *