Друштво

Завршетак Трга

Првих дана септембра очекује се да ће бити завршена реконструкција централног трга у Бечеју. Тренутно се лепе плочице на фонтанама, а након тога остало је још да се испробају инсталације и то би значило крај радова.

Озелењавање ће бити урађено на јесен, а што се тиче мобилијара он није био део уговорене реконструкције трга, тако да тек треба да се спроведе јавна набавка.

Оно што је остало нејасно нашим грађанима јесте да ли је на тргу дозвољена вожња бици-кловима и мототрима. Наиме, центар Бечеја спада у пешачку зону и самим тим је потпуно затворен за саобраћај што се односи и на бициклисте и мотористе. Како кажу у општинској управи, када радови комплетно буду завршени биће враћена саобраћајна сигнализација али биће постављена и нова, само још преостаје да видимо колико ћемо се придржавати тога.

Дечији диспанзер у новом сјају

Ових дана је завршена и комплетна реконструкција Дечијег диспанзера, “од пода до плафона”.

На крову је замењен сав цреп, уређен је тавански простор, уведена је нова противпожарна заштита, замењена су врата и прозори и постављени нови лавабои, плочице, подна облога. Такође сређен је и изолован подрумски простор те је тамо смештена архива.

После два месеца, све се опет одвија по старом, деца опет на једном месту, само лепшем и уређенијем, могу добити комплетну здравствену заштиту.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *