Друштво

Завршна свечаност за матуранте средњих школа и додела Вукових диплома

Интонирањем академске химне Gaudeamus Igitur започела је завршна свечаност посвећена овој генерацији матураната свих средњих школа на територији општине Бечеј. На овој свечаности директори свих школа поделили су Вукове дипломе и друге награде и прогласили ђаке генерације и спортисте генерације. На овај начин школе су се и свечано опростиле од својих матураната, посебно оних најуспешнијих.

Учениици све четири школе су пре званичног дела додела диплома и награда извели неколико уметничких тачака. Најпре је ученица Гимназије рецитовала поему Пабла Неруде на шпанском језику, затим је наступио мешовити (ученичко-професорски) хор Економско-трговинске школе са две песме, приказан је на видео биму награђени веб и графички дизајн ученице из Техничке школе, ученице КУД «Петефи Шандор», гимназијалке, су извеле плес, ученик школе Братство је рецитовао песму а на крају је приказан и кратки играни филм који је настао у продукцији Гимназије Бечеј по мотивима књиге и познатог филма «Лајање на звезде».

Након овог уметничког дела директор Гимназије Миодраг Басарић, као домаћин ове приредбе обратио се присутнима у сали поздравним говором. Он је у овом обраћању говорио о Бечеју као веома успешном школском центру у Србији, о могућностима које доноси правилна улагање у образовање и обратио се матурантима и пожелео им срећу у даљем школовању и да кад заврше факултете врате се у свој град и помогну да Бечеј има образоване грађане који раде на развоју града и образовања као што наш град то и заслужује.

Након директора Гимназије присутним ученицима и осталим гостима обратиле су се, испред локалне самоуправе, и помоћница председника општине задужена за образовање Сузана Ђукић и потпредседница општине Кинка Ержебет.

Директорица Техничке школе Светлана Ташковић је прва прогласила добитника Вукове дипломе у њеној школи, то је ученик Лука Стојков.

Директорица Економско-трговинске школе је уручила Вукове дипломе двема ученицама, обе су смера финансијски администратор:

 1. Тијана Баранчић
 2. Балинт Лаура

Директор Гимназије Миодраг Басарић уручио је Вукове дипломе једној од најуспешнијих генерација, до сада, од 108 ученика чак 24 су «вуковци». Вукове дипломе добили су матурнати:

 1. Бобић Верица
 2. Караћ Милица
 3. Николин Душица
 4. Симин Наталија
 5. Гавански Александра
 6. Анђелић Давор
 7. Месарош Ана
 8. Мириловић Оливера
 9. Мишковић Вук
 10. Могин Анђела
 11. Новчић Милан
 12. Тица Дарко
 13. Ћућуз Јована
 14. Берић Катарина
 15. Белочић Милорад
 16. Грујић Наташа
 17. Живков Стефан
 18. Мисић Наташа
 19. Риђички Драгана
 20. Репановић Драгана
 21. Шојноши Корнел
 22. Божоки Петра
 23. Ковач Јонаш
 24. Варњу Адел

Директор школе «Братство» Имре Станко прогласио је за ученицу генерације Тамару Мићин, ученицу пољопривредног смера.

Директорица Техничке школе за ђака генерације прогласила је ученика Луку Стојкова.

Директорица Гордана Ковачев је прогласила за ученицу генерације у Економско-трговинској школи, ученицу посластичарског смера Катона Бернадету а за спортисту генерације пливачицу Јелену Јечански. Пред тога директорица школе је поделила и дипломе и награде ученицима који су освајали награде и постизали запажене резултате на такмичењима током школовања.

Директор Гимназије Миодраг Басарић је прогласио за ученика генерације Шојноши Корнела а за спортисткињу генерације Беке Едину, стонотенискињу, чланицу наше јуниорске репрезентације.