Óbecse

Álmoktól a megvalósulásig Óbecsén

A Népkönyvtárban is bemutatták a Vitkayné Kovács Vera pályafutását bemutató kétnyelvű monográfiát
Meglepetés zeneszóval fogadták az óbecsei Népkönyvtárban Vitkayné Kovács Vera operaénekest, dalra is fakadt szinte azonnal egy nóta erejéig a gyerekkora egy részét Óbecsén töltő művésznő. Álmoktól a megvalósulásig címmel mutatták be múlt csütörtökön az óbecsei Népkönyvtárban a neves operaprimadonna és szólóénektanár pályafutásáról készült kétnyelvű monográfiát. Az óbecsei képviselő-testület Női Képviselői Hálója által szervezett rendezvényen a művésznő az óbecsei gyerekkort és későbbi ragyogó pályafutását is felidézte.
-Nagyon örülök, hogy itt lehetek Óbecsén, ahol elindult az én zenei életpályám, ugyanis diákja, majd tanára is voltam az itteni zeneiskolának. Már három éves gyerekként a világot jelentő deszkákról álmodtam. Rengeteg munkával, de ez az álmom megvalósult. Énekelni a közönségnek, átélni a zenét és átadni a zeneszerző gondolatait vagy érzéseit csakis szívvel és nagy odaadással lehet, amihez rengeteg türelemre, munkára és lemondásra van szükség. Az álmok megvalósulása ezzel jár – mondta el a művésznő.
A Vajdasági Színházmúzeum és a Forum Könyvkiadó Intézet társkiadásában megjelen kötetet Vesna Krčmar teatrológus szerkesztette. A könyvbemutatón részt vett a művésznő férje, Vitkay-Kucsera László is, aki évtizedek óta rendezi és gyűjti a felesége karrierjével kapcsolatos dokumentumokat, cikkeket, fotókat. Az esemény házigazdája Szilágyi Edit volt.

F.R.