Спорт

Златна медаља Александра Стојкова

ЏУДО – 22. МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР И 12. МЕМОРИЈАЛ „ЖЕЉКО НИКОЛИЋ“

Прошле суботе је у хали УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ настављена једна од највећих и најлепших традиција бечејског спорта уопште пошто је Џудо клуб Младост из Бечеја успешно организовао 22. Међународни турнир за полетарце, пионире и кадете и 12. Меморијал „Жељко Николић“ за пионире у категорији +66 килограма. Као и ранијих година, и ове су гости Бечеја били многобројни спортски пријатељи нашег клуба, па се на четири „татамија“ такмичило укупно 286 учесника из 43 клуба из Мађарске, Румуније, Словачке, Црне Горе, Хрватске и Србије.
Најмасовнији је био пионирски део такмичења са 112 учесника од чега 78 дечака и 34 девојчице, код полетараца су била 102 такмичара, 35 девојчица и 71 дечак, док је у кадетској конкуренцији наступило је 55 џудиста и 13 џудисткиња.
Када се погледа генерални поредак клубова свеукупни победник је београдска Црвена звезда, други је био Сегед из Мађарске а трећа Винча.
Од стране организатора су пехарима награђени и победници у екипним конкуренцијама по узрасним категоријама, па је код полетарки прва била екипа „13. мај“ из Уба, а код полетараца екипа „Џудока“ из Београда. Пионирке, пионири и кадети Црвене звезде су били најбољи у својим узрастима, док је код кадеткиња најбоља била екипа Словена из Руме.
Организатор је у појединачном делу такмичења обезбедио медаље за четири најуспешнија такмичара у свакој тежинској категорији. Осим тога у конкуренцији кадета су биле предвиђене новчане награде за финалисте тежинских конкуренција, где је победнику припадало 60, а пораженом 40 евра.
Посебну награду добио је Стефан Симић из Словена из Руме победник Меморијала „Жељко Николић“ који је од породице Жељка Николића награђен меморијалним пехаром и новчаном наградом од 100 евра.
Најуспешнији предстевник Џудо клуба Младост био је кадет Александар Стојков који је тријумфовао у категорији +90 за кадете чиме је на неки начин „спасао част“ домаћег клуба, али и потврдио одличну форму у којој се налази.
–Турнир је одржан у доброј организацију и сви који су били у прилици да присуствују, могли су да уживају у атрактивним борбама. Поред тога задовољан сам и бројем учесника, имајући у виду да су се тога дана у Србији одржавала још три турнира, што је све утицало на мањи број такмичара код нас. Искористио бих ову прилику и да се захвалим Општини Бечеј, казао је Милорад Лончаревић директор турнира.
Синиша Ерак

ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ ЗА МЛАЂЕ ПИОНИРЕ

Новосађани најуспешнији

Џудо клуб Младост из Бечеја је дан касније био домаћин Првенства Војводине за млађе пионире који је одржан у организацији Џудо савеза Војводине и који је окупио 150 учесника из 33 клуба из северне покрајине од чега је 108 било дечака уз 42 девојчице.
Такмичење је на највишем нивоу одржану у хали УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ а највише успеха су имале новосадске екипе. Прво место у екипној конкуренцији заузео је ЏК Нови Сад, друга је била Славија а трећи Оками НС.
По четворо најбоље пласираних из сваке тежинске категорије у мушкој и женској конкуренцији су изборили пласман на Првенство Србије које ће се овог викедна одржати у Београду.

Синиша Ерак