Спорт

Златна медаља Мишковића

КАЈАК – КУП СРБИЈЕ И ПРВЕНСТВО ДРЖАВЕ НА 5.000 МЕТАРА

Такмичари Кајак кану клуба Бечеј су почели такмичарску сезону учешћем на „Ереа“ Купу Србије за сениоре, јуниоре и кадете који је 19. и 20. априла одржан у Београду на Ади Циганлији.
Најуспешнији представник бечејског клуба био је Марко Мишковић који је у конкуренцији кадета освојио златну медаљу и титулу освајача Купа у К-1 на 200 метара. Одлична је била и Љубица Икадиновић, која је у истом узрасту освојила бронзу у трци на 200 метара, а четврту позицију је заузела на деоници од 500 метара, Немања Грчић је био 11. у трци на 500 метара, док је на дупло дужој деоници заузео 18. позицију. Ивана Хаднађев је у К-1 на 1.000 метара на циљ дошла као осмопласирана.
Једину медаљу у сениорској конкуренцији освојио је Марко Томићевић, који је био други у једноседу на 1.000 метара. На дуплој краћој деоници је био седми, где је Лука Стојков заузео 18. позицију у коначном пласману.
У конкуренцији јуниора у К-1 на 200 метара је Милош Стојков био четврти, Лазар Рељић, девети, док је Александар Хаднађев заузео 12. позицију. Грчић је био десети, Хаднађев 13. а Стојкову је припала 16. позиција у К-1 на 500 метара, док је Грчић био десети а Хаднађев 18. у К-1 на 1.000 метара.
Дан касније је одржано и Првенство Србије на 5.000 метара, где је једину медаљу за наш клуб освојио Љубомир Грчић, који се у конкуренцији јуниора попео на други степеник победничког постоља освојивши сребрну медаљу.
Почело обележавање седам деценија постојања ККК Бечеј
Прва у низу манифестација којом ће бити обележено 70 година постојања Кајак кану клуба Бечеј почела је изложбом у Градском музеју у Бечеју где ће сви наши суграђани моћи да до 16. маја уживају у изложеним експонатима једног од најуспешнијих спортских колектива у Бечеју.
Људи из руководства нашег кајакашког клуба су најавили да ће током ове године биће организован читав низ активности како би се на најлепши начин обележио овај вредан јубилеј, а већ у мају се планира одржавање свечане седница када ће заслужним члановима и свима који су се својим радом уписали у историју овог спортског колектива бити уручена пригодна признања.

Синиша Ерак