Спорт

Злато за Матеју Молнара

КАЈАК – ДРУГО КОЛО МИНИ КАЈАК И ПИОНИРСКЕ ЛИГЕ

Друго коло мини кајак и пиониорске лиге Србије одржано је у суботу 22. јуна у Вишњићеву. Малобројна екипа најмлађих такмичара Кајак кану клуба Бечеј, предвођена тренером Владиславом Живановићем је и на овом такмичењу показала свој квалитет освојивши медаље сва три сјаја у свим конкуренцијама у којима је наступала.
Матеја Молнар је поново био изузетан пошто је освојио златну медаљу у МК-1 на 1.000 метара у генерацији миникајакаша рођених 2008. године, док је Мате Беркеш у тој дисциплини заузео пето место.
Залан Сирбик и Марк Беркеш су били четврти у МК-2 на 500 метара у конкуренцији дечака рођених 2009. године.
Сибрик Залан је био четврти у КМ-1 на 1.000 метара где је Марк Беркеш заузео десету позицију.
Филип Басарић и Никола Перишић су освојили сребрну медаљу у дисциплини МК-500 метара у генерацији миникајкаша рођених 2009. године. Басарић је у дисциплини МК-1 на 1.000 метара на циљ стигао као четвртопласирани, док је Александар Стојачић заузео 24. позицију.
Миникајакаши ККК Бечеј су у генералном поретку заузели седмо место са 128,5 бодова у конкуренцији 22 клуба.
Масимо Штевин је поново био једини представник нашег клуба у пионирској конкуренцији и успео је да у дисциплини К-1 на 1.000 метара освоји бронзано одличје. Његов успех нашем клубу је донео 21 бод и 12 . место у генералном пласману у конкуренцији 17 клубова.
Наредно коло је на програму данас у Бачкој Паланци док ће се четврто, последње коло одржати у Бечеју 27. јула када ће бити организована и традиционална регата „Трофеј Бечеја 2019“.

Синиша Ерак