Золтан Гуљаш је нови председник

ФУДБАЛ – ИЗАБРАНО НОВО РУКОДСТВО БЕЧЕЈСКОГ СРПСКОЛИГАША

Након испадања из Прве лиге Србије и оставке комплетног руководства на челу са Драганом Кнежевим, у ОФК Бечеј 1918 је дошло ново руководство на челу са Золтаном Гуљашем, привредником из Бечеја, које ће покушати да стабилизује клуб и омогући му најбоље могуће услове за такмичење у оквиру Српске лиге група Војводина.
У свеликој сали Скупштине општине Бечеј је у петак 21. јуна одржана Вандредна изборна скупштина клуба након које ће бечејски фудбалски клуб кренути неким новим правцем са Золтаном Гуљашем на челу за чијег је заменика изабран Недељко Васић, привредник из Бечеја.
Поред њих двојице у нови Управни клуба изабрани су и Саша Гујаница, Зоран Грбић, Славиша Дабижљевић, Владимир Ђурић, Нандор Ковач, Драган Микановић, Милан Оњин и Саболч Палађи, а у наредном периоду ће још један члан бити кооптиран. Нови Надзорни одбор ће чинити Милан Анић, Миленко Милованов и Милан Секулић.
Славиша Дабижљевић ће и даље обављати функцију председника Скупштине док је за његовог заменика изабран Велибор Мандић.
На први поглед гледајући могла би да изненади чињеница да је у новом Управном одбору и Саболч Палаћи, председник ТСЦ који ће у наредној сезони дебитовати у Суперлиги где по најавама улази са великим амбицијама, али за добре познаваоце прилика у фудбалу ово и није јако велико изненађење пошто су наш и клуб из Бачке Тополе већ пар сезона уназад сарађивали. Време ће показати шта ће бечејски клуб добити учешћем првог човека ТСЦ-а у раду Управног одбора, али свакако је позитивно то што ће сарадња ова два клуба наставити.
Пред новим рукодовством је задатак да у најскоријем року пронаће кадровска решења, пре свега у струци, а затим и да оформи такмичарску екипу која ће у наредни циклус такмичења ући спремно. Како је истакнуто на скупштини а и приликом обраћања новинарима пре неколико недеља, старо рукодство је клубу оставило „чисту“ финасијску ситуацију, тако да новоизабрано рукодство неће имати муку са „реповима“ који се вуку из претходног периода и моћи ће да се посвети раду на консолидовању ситуације у клубу и у самој такмичарској екипи.

Састав Српке лиге Војводина за наредну сезону

Српску лигу Војводина ће од наредне сезоне, осим ОФК Бечеј 1918, који је испао из Прве лиге Србије, чинити и „староседеоци“ Хајдук 1912 из Куле, Омладинац из Нових Бановаца, Братство 1946 из Пригревице, Бачка 1901 из Суботице, Железничар из Панчева, ОФК Вршац, Динамо 1945 из Панчева, Борац из Сакула, Дунав из Старих Бановаца, Раднички из Сремске Митровице и Раднички из Зрењанина. Пласман из нижих лига избориле су екипе Први Мај Рума (победник Војвођанске лиге Југ), Козара из Банатског Великог Села (победник Војвођанске лиге Исток), Раднички 1912 из Сомбора (победник Војвођанске лиге Север) и Војводина 1928 из Перлеза, победник баража за попуну Српске лиге Војводина.

Синиша Ерак