Спорт

Бечејски спортисти на висини задатка

12. СПОРТСКА ОЛИМПИЈАДА РАДНИКА ВОЈВОДИНЕ

Протеклог викенда је у Бечеју и Новом Бечеју одржана 12. Спортска олимпијада радника Војводине на којој је учествовало преко 2.500 учесника из 31 локалне самоуправе наше покрајине у 19 такмичарских дисциплина. Према подели домаћинстава у Бечеју је требало да се одржи десет спортских дисциплина али је одржано само осам пошто је атлетика одржана у Сенти а мали фудбал је у последњем тренутку пребачен у Нови Бечеј пошто терен у ДТВ Партизан није добио дозвалу да се на њему одржи такмичење.
Бечејци су били веома успешни на свом затвореном базену УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“, па је Бојан Живановић освојио злато, а Никола Марјановић бронзу, обојица испред екипе „Кнот Бечеј“ на 50 метара слободно у конкуренцији пливача до 35 година. Живановић је био први а Марјановић други у дисциплини 50 метара прсно.
Њихова колегиница из екипе, Мирослава Станисављевић је у конкуренцији пливачица преко 35 година у дисциплини 50 метара слободно освојила златну а у дисциплини 50 метара прсно сребрну медаљу.
Успешни су били и чланови репрезентације општине Бечеј, па је Зоран Перић освојио злато, Бојан Божић сребро а Шандор Балинт бронзу у дисциплини 50 метара слободно, у конкуренцији пливача преко 35 година. Јован Јечански је освојио друго место на 50 метара леђно а треће на 50 метара прсно у конкуренцији пливача преко 35 година.
Златну медаљу у дисциплини 4×50 метара слободно репрезентација Општине Бечеј је освојила у саставу Зоран Перић, Бојан Божић, Јован Јечански и Игор Омаљев, а исти успех је остварила и штафета 4×50 метара слободно у комбинованом саставу који су чинили Шандор Балинт, Саша Бакрач, Никола Марјановић и Бојан Живановић.

Злата у фудбалу, кошарци, стоном тенису, атлетици, пикаду и куглању

Фудбалери Бечеја у саставу Чедомир Грбић, Саша Гујаница, Деан Иванишевић, Горан Божичић, Милан Бркљач, Зоран Грбић, Дејан Станојев, Милорад Јањуш, Далибор Миљевић, Срећко Јелић, Дубравко Биро, Миодраг Вучковић, Милентије Стевановић, Игор Гаврић, Александар Јовановић, Зоран Госпођиначки и Саболч Сел уз неизоставног Ласла Илеша, популарног „Менотија“ су у финалу савладали селекцију Новог Сада са 2:1 и заслужено освојили златну медаљу, а исти успех су остварили кошаркаши Бечеја који су до златне медаље дошли у саставу Иван Петрушић, Марко Вуковић, Никола Вуковић, Никола Стојков, Александар Вуловић, Велибор Јагодић, Срђан Пирошевачки, Адриан Хорват, Милан Бркљач и Вуле Бошњак.
Стонотенисерке Бечеја су биле веома успешне па је екипа у саставу Марта Пољак, Сања Мирилов, Весна Матијевић заузела прво место у екипном пласману. Сања Мирилов је била прва а Марта Пољак трећа у појединачном делу надметања. Фудбал се играо на Градском стадиону у Бечеју а кошарка је била на програму у Новом Бечеју.
Одбојкашка екипа је заузела треће место као и екипа у бич волеју.
Стонотениска такмичења у женској конкуренцији су одржана у сали ДТВ Партизан а мушка такмичења у сали ОШ „Здравко Гложански“ у Бечеју.
Бечејци су освајали медаље и у тенису где је пар Чаба Хегедиш и Роланд Фаркаш освојио бронзу у дублу у конкуренцији такмичара до 40, а исти успех је остварио и пар Горан Крстоношић и Драган Глигорић у конкуренцији учесника преко 40 година. Тениски део Олимпијаде је одржан у Бечеју на теренима УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“
Атлетска такмичења су одржава у Сенти и Бечејка Каролина Калапош је освојила злато у дисциплини 1.000 метара у лични рекорд, а једину медаљу у мушкој конкуренцији освојио је Бојан Јоцић којем је припало сребро у трци на 3.000 метара.
Сребрну медаљу репрезентација Бечеја освојила је у надвлачењу конопца, иза екипе из Кикинде а испред Србобранаца.
Стана Баћански и Мирко Грабеж наступили су у пикадо миксу и освојили златну медаљу, а Стана Баћански је најсјајније одличје освојила и у појединачној конкуренцији, а златом се у куглању окитио и Бечејац Иштван Беркеш.
На званичном сајту организатора такмичења нису до уторка 2. јуна били објављени званични резултати тако да су горе изнета сазнања новинара наше редакције без званичне потврде организатора.

Наредна 13. по реду Спортска олимпијада радника Војводине биће одржана у Ади 2013. године. Са девет гласова „за“ и седам гласова „против“ Ада је победила Нови Бечеј у гласању на седници Олимпијског комитета који је одржан у Новом Бечеју прошлог викенда. Ада је била домаћин овог такмичења 2007. године, а нашм комшијама преко Тисе није успела намера да буду домаћини и наредне радничке олимпијаде.

Синиша Ерак