Óbecse

„Együtt, egy fitt Péterrévéért”

Ingyenes aerobik edzések Péterrévén

A péterrévei Falunkért Ifjúsági Csoport szélesebb körben is ismert aktív munkásságáról a faluban. Munkaakciók, oktatások, továbbképzések, előadások, felújítási munkálatok… csak néhány azon aktivitás közül, melyeket ez az egyesület az elmúlt évtizedben megvalósított és jelenleg is folytat.
Legújabb projektjük és egyben céljuk is nem más, mint az, hogy egy egészségesebb, fittebb környezetet teremtsenek a faluban, rávegyék a fiatalokat és az időseket egyaránt, hogy figyeljenek oda az egészségükre, mozogjanak heti rendszerességgel. Ez alkalomból községi pályázat által heti két alkalommal aerobik edzést szerveznek, melyen korhatár nélkül bárki részt vehet.
-A Falunkért Ifjúsági Csoport által szervezett aerobik edzéssorozat fő célkitűzése egy fittebb és egészségesebb Péterréve lehetőségének a megteremtése. Péterrévén valamikor igen széleskörű sportolási lehetőségek sora volt elérhető. Azonban az utóbbi években nagyon visszaesett a rekreációs lehetőségek száma. Szeretnénk kicsit felrázni a falunkat, ezért egy ingyenes aerobik edzéssorozatot indítunk a nyáron. A program pályázati forrásból, Óbecse község támogatásával valósul meg – mondta Szabó Attila, a péterrévei Falunkért Ifjúsági Csoport elnöke.
Az edzésekre szerdánként és szombatonként kerül sor 19 órától a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola tornatermében. A szervezőktől megtudtam azt is, hogy a péterrévei lakosok eddig a környező településekre jártak hasonló sportolási lehetőségekért. Ezért szerették volna azt helyben is megszervezni.
-Megemlítenénk, hogy jelenleg a településünkön működő sportegyesületek zömében nincs női szakcsoport, így szerettük volna megteremteni a hölgyeknek is a lehetőséget a testmozgásra és rekreációra. De természetesen minden célcsoportot és korosztályt szeretnénk megszólítani, így bárkit szeretettel várunk az edzésekre. Az egészségbe fektetett idő és energia a közösség számára megtérülő egészséges polgárokat jelent, illetve a rendszeres testmozgás a közérzet javulását is elősegíti – nyilatkozta Attila, aki azt is hozzátette, hogy a felhívás megjelentetésének másnapján már 30 jelentkező volt az edzésekre, ami arról árulkodik, hogy egyértelműen van igény az efféle aktivitásokra Péterrévén.
Az „Együtt, egy fitt Péterrévéért” projekt a Falunkért Ifjúsági Csoport szervezésében valósul meg községi forrásból.

Za zdravije selo!
Besplatni aerobik treninzi u Bačkom Petrovom Selu

Udruženje građana „Mladi za naše selo“ organizuje besplatne treninge u Bačkom Petrovom Selu u cilju podizanja svesti o zdravim stilovima života i motivisanja meštana da se bave sportom. Aerobik treninzi se održavaju sredom i subotom od 19 časova u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu. Projekat finansira Opština Bečej.

D.P.