Зоохигијена: Акција „Пружи шапу, буди друг!”, „Медена“ пронашла нови дом

Бечејско удружење младих (БУМ) и ове године организовало је своју традиционалну хуманитарну акцију удомљавања паса из азила под називом „Пружи шапу, буди друг!ˮ у оквиру пројекта „Бечејско омладинско летоˮ. Ревија овогодишњих кандидата за удомљавање на овој манифестацији одржала се у суботу, 25. септембра, од 17 сати на Тргу ослобођења у Бечеју.

Укупно је било 6 паса, 5 кучића и један одрастао пас, који су заједно са волонтерима прошетали испред окупљених грађана и љубитеља паса. На крају акције један пас, тромесечно куче „Медена“ успела је да пронађе своју нову породицу.

Осим ревије и удомљавања паса, овом приликом прикупљала се и новчана помоћ за лечење и стерилизацију паса и куповину кућица за псе у прихватилишту, а грађани ће поред тога моћи да донесу донације у виду хране, играчака за псе и старе ћебади. Сакупљено је укупно око 10.000 динара, двадесетак килограма хране, ћебад, играчке.

Прикупљање хуманитарне помоћи за азил ће се наставити и након акције, у просторијама удружења на адреси Главна 47 у Бечеју. Заинтересовани суграђани ће моћи, сваког радног дана у периоду од 27. септембра, од 10 до 15 сати да донесу донације у просторије БУМ-а.

Сведоци смо да је проблем паса луталица годинама присутан у нашој општини. Ова хуманитарна акција има за циљ да, са једне стране, помогне напуштеним псима да пронађу нови дом и да кроз прикупљене донације помогнемо рад азила. Са друге стране, жеља организатора је да се промовише и одговорно власништво кућних љубимаца у Бечеју које које поред обезбеђивања основних услова за живот наших љубимаца подразумева и вакцинацију, чиповање и стерилизацију како би се спречила појава нежељеног потомства који се или избацују на улицу или поклањају, и то у време када азил збрињава на стотине паса који немају свој дом.