Adjunk új életet a szilveszteri italos üvegeknek!

A karácsony elsősorban az evésről szól, de a szilveszter inkább az alkoholos italok fogyasztásáról szokott emlékezetes maradni az ünneplők körében. Ezen az éjszakán elképesztő mennyiségű üres üveg kerül a szemetesbe, de ha csak egy kicsit is ügyesek vagyunk, új életet tudunk adni ezeknek a palackoknak is. Ehhez adunk most néhány ötletet!

Whiskykedvelők
Nem igényel különösebb ügyességet a wiskys üveg megmentése, a rajongók háztartásában alapdarabok születhetnek belőle: lámpatest, csillár, evőeszköz- vagy mécsestartó. Mi most a szappanadagoló mellett döntöttünk.

Borosok
A borosüvegek sok lehetőséget kínálnak az újrahasznosításra, az egyik legegyszerűbb módja az, ha fénydekorációt készítünk belőle úgy, hogy a palackunkat karácsonyi izzókkal töltjük meg.

Sörösök
Ami legyártható borosüvegből, az sörösből is menni fog. Például gyertyák önthetünk bele.

Pezsgőimádók
Nincs szilveszter pezsgőbontás nélkül! Ha kiürítettük a palackot, ülthetünk bele egy klassz minikertet.

Vágjuk ketté!
Egy nem túl bonyolult manőverrel (fonal, aceton, gyufa és hideg víz) levághatjuk a palack alját vagy tetejét. (Ezzel a művelettel sok youtube videó foglalkozik, de fontos az óvatosság!) Ha sikerül, a kettévágott palack új dimenziókat nyit meg előttünk, például egy kevés fáklyaolaj és egy kanóc segítségével kész is a szuper kültéri világítás.

Kerti parti kelléke
Egy szétvágott palackból gyertyatartók, csillárok vagy önöntözős cserepek is készíthetők. Az egyik legegyszerűbb megoldás az, amikor az alját vágjuk le és egy gyertya fölé helyezzük.

Egyedi kollekció
A kedvenc sörösüvegekből egy egész pohárkollekciót is össze lehet hozni –ilyen másnak biztos nem lesz a baráti körünkben!

Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődésüket, a Pinterest oldalán számtalan további ötlet közül válogathatnak.