Друштво

Акција чишћења обале Тисе

Већ неколико пута до сада Алиса Бајиће је учествовала у акцијама чишћења приобаља Тисе. Неке од тих акција биле су организоване од стране појединих еколошких и омладинских организација, неке су биле искључиво организоване од стране грађана, појединаца. Приобаље Тисе, посебно у оном најпрометнијем делу, код пристаништа, камп кућица и око бране је веома запуштено, ретко се организовано чисти од стране комуналних предузећа јер је за то потребна посебна опрема али и веома велики број радника. Највећи део смећа скупља се баш на највидљивијем месту на превоју Тисе код несуђене „Баџине плаже“ тамо где је једно време стајала Мала марина.

Овога пута Алиса Бајић је сама покренула на друштвеним мрежама иницијативу за још једну акцију чишћења са идејом да покрене што већи број учесника јер је било веома очигледно да је због веће количине смећа за неку успешнију акцију потребно доста руку и ан-гажованих учесника.

На овој првој овогодишњој акцији чишћења одазвало се десетак учесника и успели су да заједно у току само једног преподнева са обале уклоне веома велику количину смећа. На ову акцију, у помоћ су им пристигли и радници ЈП „Комуналац“.

„Осећам се веома срећно и испуњено због данашње реализоване акције чишћења Тисе и њене обале. Хвала свим добрим и дивним људима који су упркос хладном јутру допринели да наша Тиса и њена обала заблистају. Заиста ми је пуно срце јер сам схватила да ипак има људи којима је заиста стало, који ће несебично помоћи, засукати рукаве, да би своје окружење ослободили смећа и учинили лепшим местом не само нама људима, него и осталим становницима ове реке и њеног приобаља, написала је на свом фејсбуку налогу Алиса Бајић, наставница у ОШ “Здравко Гложански” која најбоље својим примером показује својим ученицима како се чува природна средина и на који начин свако од њих може да да свој допринос.

Она је такође додала да је ово само прва у низу оваквих акција и да ће их ускоро када се време пролепша бити још доста.