Друштво

Бачко Градиште: Завршени радови на реконструкцији крова школе

У Бачком Градишту на згради ОШ „Светозар Марковић“ су током прошле недеље завршени радови на реконструкцији крова на фискултурној сали.

Средства за обнову крова, услед оштећења која су настала у невремену током лета, обезбедила је Покрајинска влада у висини од око 2,1 милион динара. Општина Бечеј је за потребе унапређења услова у којима се одвија настава у овој осмолетки, финансирала набавку нових кошаркашких табли и школског намештаја за једну учионицу у вредности од око 460 000 динара.

„Задовољство ми је што смо данас у Бачког Градишту, у ОШ „Светозар Марковић“ а поводом обиласка завршених радова на реконструкцији крова на фискултурној сали. Оштећења су настала услед оних временских непогода и заиста смо и ми брзо реаговали у смислу припреме документације. Захваљујем се и покрајинској влади која је издвојила преко 2 милиона динара за ове намене. На тај начин смо брзо и ефикасно деловали и санирали сва та оштећења настала услед временских непогода. Такође овом приликом смо уручили и опрему тј. намештај за једну учионицу, клупе и столице, оно што је било неопходно, оно што је школа исказала као потребу, као приоритет у овом моменту, те смо на тај начин, верујем, заједно подигли квалитет и услове за извођење наставе. Дакле ево у кратком временском периоду у основној школи у Бачком Градишту инвестирали смо не тако мала средства и наставићемо, наравно, у том правцу.“ – рекао је др Радојевић.

Др Радојевић је том приликом истакао да је, након његовог именовања за председника општине, локална самоуправа у кратком периоду успела да припреми неопходну документацију којом се конкурисало код Покрајинске владе за средства како би се побољшали и унапредили услови у којима се школују ђаци на територији општине Бечеј.

Томе у прилог говори податак да ће у току ове године у шест школа на територији општине Бечеј бити уложено више од 200 милиона динара, те да је већи део средстава обезбедила Покрајинска влада, а у мањем делу је учешће обезбедила и Општина Бечеј.

У разговору са директорима свих школа на територији општи-не Бечеј интензивно се ради на дефинисању инвестиционих приоритета у наредној години, како би се на време припремила неопходна документација и конкурисало за средства код виших нивоа власти, закључио је председник општине Бечеј.