Друштво

Бачко Петрово Село – вести, летња разгледница

Рекордан број такмичара у кувању

У предивном амбијенту Кишмолске плаже, одржан је 7. по реду „Дан села 2018“ и организацији  Месне заједнице „8 октобар“ и подршку локалне самоуправе. Према речима, секретара Месне заједнице Магдолне Пеце овогодишња манифестација је у потпуности оправдала очекивања мештана и гостију са стране, јер је ову манифестацију поред обале реке Тисе посетило близу 1000 посетилаца.

Целодневни програм дружења био је „шаролик“ а највише интересовања привукла су такмичења у кувању чувеног „бирка паприкаша“. Овога пута такмичило се 34 екипе а после оцене стручног жирија за најбоље скувани паприкаш проглашен је паприкаш Јаноша Клајнера из Темерина. Друго место  припало је екипи Тибора Силађија и пријатеља а треће екипи „Круменакер млинови“ из Бачког Петровог Села. Утешна награда додељена је екипи Илеш и другови.

У такмичењу лепо постављеног стола, прво место припало је екипи Пикадо клуба „Вилиџ“, друго удружењу жена „Фемине циркуло“ а треће екипи Агоч Атиле. Утешна награда припала је екипи Саболча Киша.

Овогодишњем „Дану села 2018“ присуствовала је шесточлана делегација збратимљеног града Харкања из суседне мађарске, који су понели заиста веома лепе утиске.

Летња разгледница

Гостовало Салашарско позориште

Гостовање салашарског позоришта привукло је велико интересовање публике, јер је представу Марина Држића „Дундо Мароје“ коју су режисери Армин Риц и Чонгор Берта, осавременили за данашње прилике одгледало више од 250 љубитеља „дасака које живот значе“. Представа под називом „Где иду новци“ у извођењу младих глумаца из Новог Сада и Суботице, побрала је дуготрајне аплаузе петровоселске публике.

Девети „Цврчак“ табор

По девети пут је организовано таборовање за најмлађе под називом „Цврчак“ табор  у етно кући и дворишту породице Магдолне и Имреа Часњија у улици Дожа Ђерђа број 41. Интересовање је и ове године било солидно а деца су током дана учествовала у разним радионицама, учила народне песме и игре, организовала колективне шетње и игре покрај Тисе и код фудбалског лигралишта

Тандем Цвејанов – Анђелковић победници Маратона

У организацији  Удружења спортских риболоваца „Кечига“ на лепо уређеној такмичарској писти, на Тиси, код „Кишмола“ одржанје традиционални риболовачки маратон. На овогодишњем маратону који је трајао два дана, по правом тропском времену учествовало је 39 екипа из места и околине и 78 такмичара. Прво место припало је тандему Цвејанов-Анђелковић са уловом од 5,615 грама, друго екипи Шандор Ерег, Тибор Пап са 4,995 грама и треће Еми и Атили Киш са 4,365 грама. После такмичења одржано је и дружење у природи.