Спорт

Бањица освајач Купа Србије за 2005. годиште и млађе

ВАТЕРПОЛО

Ватерполисти Бањице 2005 годиште и млађе, освајачи су Купа Србије, док је екипа Бечеја заузела шесто место.
Момци са Тисе одиграли су у току викенда три меча и забележили исто толико пораза. У првој утакмици снаге су одмерили са Сингидунумом из Београда, који је био бољи са 16:14, у другој утакмици истог дана Раднички из Крагујевца био је бољи од екипа Бечеја са 15:14, док је у последњем мечу Бањица славила са 17:7.
“Задовољан сам борбом наших играча, али нисам задовољан резултатом јер нам је у прве две утакмице мало фалило да победимо те две екипе. На крају смо завршили као шестопласирана екипа, али један гол нас је делио од Радничког, који је завршио као другопласирана екипа на Купу Србије. Имамо доста грешака на којима ћемо радити у будућности и настојаћемо да их исправимо. Ми у нашем саставу имамо играче који су млађи две до три године од ове генерације. Неки су већ показали велики напредак. Драго ми је да се види наш рад са млађим селекцијама”, рекао је тренер Бечеја, Дејан Јовановић.
Када је реч о првом тиму Бечеја, они су у минулом колу савладани од екипе ТАШ-а са 14:7, а у наредном колу угостиће првопласирани тим НБГ Вукови а потом и другопласирано Ваљево, након чега следе утакмице где ће се покушати доћи до нових бодова истиче Јовановић.
“Новобеоградски вукови, затим Ваљево – две најјаче екипе које претендују за улазак у Суперлигу. Те две недеље ћемо искористити за припрему за последња три кола, где нам долази Младост, а онда гостујемо у Палилули. Трећу утакмицу последњег кола, која нам је такође веома битна, играмо са Београдом. Ту ћемо тражити шансу за бодовима и надам се да ћемо то и реализовати”, казао је Јовановић.

Вукашин Љубојев