Спорт

Одржано такмичење у одбојци

ШКОЛСКИ СПОРТ

Одбојкаши ОШ „Светозар Марковић“ из Бачког Градишта и од-бојкашице ОШ „Здравко Гложански“ у конкуренцији основних школа пласирали су се на окружно такмичење у овом спорту, док су међу средњошколцима пласман избориле ученице Економско-трговинске школе и ђаци Техничке школе.
Међу основцима, друго место у женској конкуренцији припало је екипи ОШ „Север Ђуркић“, а треће ОШ „Светозар Марковић“ из Бачког Градишта, док се код момака одазвала само школа из Бачког Градишта, па је самим тим директно прошла даље.
Међу средњошколцима, друго место у женској конкуренцији припало је ученицама Гимназије, док су на трећем месту завршиле ученице Техничке школе. У мушкој конкуренцији друго место освојили су одбојкаши Економско – трговинске школе, а треће је припало Гимназији.
Циљ школског спорта и оваквих такмичења је анимација деце да се баве спортом, да стичу здраве навике, да се друже и размењују искустава са вршњацима из осталих школа, истичу из Савеза спор-това општине Бечеј.
Окружно такмичење у одбојци игра се у Новом Саду 3. и 4 марта.
Дванаесторо пливача на државном такмичењу
У Новом Саду, на базену “ Слана бара” 22. фебруара одржано је окружно такмичење у пливању за основне и средње школе у мушкој и женској конкуренцији.
Општину Бечеј представило је 58 ученика основних и 7 ученика из средњих школа.
Првопласирани ученици који стекли су право учешћа на државном такмичењу су Бојан Јапунџић, Варвара Милићев, Мирон Лазић, Небојша Маљугић, сви из ОШ “Здравко Гложански”, потом ученици ОШ “Шаму Михаљ” Жени Хорват, Иван Пађан, Ана Ребека Нађнемеди, Река Варга, затим Давид Лакатош и Маша Ћук из ОШ “Петефи Шандор”, Милица Тарбук из ОШ “Север Ђуркић” и Наташа Кекић из Техничке школе Бечеј.

Вукашин Љубојев