Спорт

Бечејци и даље максимални

ОДБОЈКА  –  ДРУГА РЕПУБЛИЧКА ЛИГА „СЕВЕР“

Победама у утакмицама 13. и 14. кола Друге републичке лиге „Север“ одбојкаши Бечеја сачували су место на самом врху табеле и са бодом предности у односу на другопласирани Кулпин су дочекали прекид сезоне због увођења ванредног стања у Србији због ситуације са Корона вирусома.
Изабраници играча-тренера Веселина Џигурског су у суботу 7. марта савладали на домаћем паркету Младост из Нове Пазове са 3:1 (25:19, 22:25, 25:16, 25:17) чиме су уписали очекивану победу у оквиру 13. кола.
Највећи изазов у другом делу сезоне имали су у Новом Саду седам дана против друге екипе Војводине НС Семе коју су савладали са 3:2 (22:25, 25:22, 28:26, 19:25, 15:15) након веома неизвесне борбе. До победе је наша екипа стигла након пет сетова од којих су се два играла на разлику а у два је победник решен са разликом од три поена. Повели су домаћи, а наши успели да „окрену“ резултат у своју корист, али у четвртом сету је домаћа екипа била боља, па је победник морао бити решен у петом периоду. Наша екипа је показала свој квалитет па је тај део меча добила са 15:13, за останак на првом месту на табели.
Након увођења ванредног стања сва спортска такмичења су прекинута и још увек се не зна да ли ће се наставити или не.
Иначе да на снази није ванредно стање Бечејци су требали да у наредном мечу одиграју дерби првенства на и да у хали УСКАО Ђорђе Предин – Баџа“ дочекају Кулпин. Потом би им им следило гостовање у Бачу екипи Партизана и у последњем колу би требали да дочекају Младост из Бачког Петровца.
С.Е.